cât costă să mergi din sibiu la euro 2024 din germania. cea mai ieftină variantă, cu mașina proprie

În luna iunie va avea loc Campionatul European de Fotbal din 2024. Sibienii care își doresc să fie în tribune la meciurile României au mai mai multe opțiuni în ceea ce privește transportul, pentru a-și putea susține echipa. Zborul cu avionul reprezintă la momentul de față cea mai scumpă variantă, transportul cu mașina proprie sau cu autobuzul, fiind mult mai accesibil la preț, însă mult mai obositor.

După cum a fost publicat programul complet al Campionatului European, România va debuta la această ediție a Campionatului European pe data de 17 iunie, cu câștigătoarea play-off-ului B, la Munchen. În continuare, în cel de-al doilea meci, România se va duela cu Belgia, pe data de 22 iunie, la Koln. Ultimul meci al României în faza grupelor se va desfășura pe data de 26 iunie, la Frankfurt.

Sibienii care își doresc să fie în tribune, ci nu să urmărească meciurile din fața televizorului pot opta pentru zboruri, mai ales că de pe Aeroportul din Sibiu sunt numeroase curse aeriene spre mai multe orașe din Germania. Așadar, cei care vor să fie prezenți la meciul din data de 17 iunie, care va fi dintre România și câștigătoare play-off-ului B, vor trebui să plătească cel puțin 400 de euro pentru un bilet de avion dus- întors, respectiv 16-18 iunie, cu plecare din Sibiu spre Munchen.

Pentru cel de-al doilea meci, cel în care România se va duela cu Belgia, din data de 22 iunie, care va avea loc la Köln, sibienii pasionați de fotbal trebuie să scoată mai mulți bani din buzunar. În prezent, zborurile din data de 21 iunie și  din 23 iunie, spre Dortmund, cel mai apropiat aeroport de Köln, ajunge să coste peste 480 de euro. De la aeroportul din Dortmund până la Köln, mai sunt aproape o sută de kilometri care trebuie făcuți cu mașina sau se poate opta pentru tren care face aproximativ 2 ore pe traseu.

Ultimul meci al României în faza grupelor se va desfășura pe data de 26 iunie, la Frankfurt, costul biletelor de avion dus-întors începând de la 350 de euro.

cât costă să mergi din sibiu la euro 2024 din germania. cea mai ieftină variantă, cu mașina proprie
Sursa foto: Automarket

Mai ieftin cu mașina sau autobuzul

O altă opțiune pentru ajunge la meciul României de la Frankfurt este cu autobuzul. Dezavantajul este că faci o zi pe drum, însă prețurile sunt mult mai mici. Un bilet dus, la Flixbus costă 300 de lei și un bilet pentru întoarcere costă 300 de lei, în total 600 de lei. Cu autobuzul cu plecare din Sibiu spre Munchen, plătești aproximativ aceeași sumă de 600 de lei pentru biletele dus-întors, în funcție dacă se face transfer sau nu transfer la Budapesta.

Mașina reprezintă o altă opțiune pentru fanii fotbalului care țin să meargă neapărat la unul dintre meciuri sau poate chiar la toate trei. La fel ca autobuzul, și transportul cu mașina este mult mai ieftin decât prețul biletelor de avion pentru perioadele în care vor avea loc meciurile. De la Sibiu la Munchen sunt 1227 de kilometri, distanță care poate fi parcursă cu mașina aproximativ 12 ore dacă circuli cu viteza medie de 100 de kilometri pe oră. În schimb cu avionul, faci doar o oră și jumătate. La un consum mediu de 7 la sută, costul unei astfel de călătorii se ridică la 700 de lei.

La primul meci al României din cadrul Campionatului European de Fotbal, cel din data de 17 iunie, prețul biletelor care au mai rămas începe de la peste 1.100 de lei și poate ajunge la 23.000 de lei pentru secțiunea Club Lounge. Pentru meciul dintre România și Belgia, cei interesați trebuie să știe că prețul biletelor începe de la peste 1.300 de lei, iar la meciul România Slovacia, un bilet este 1.000 de lei.

 

 

Ultima oră

Comentariul meu