Un consilier local cere să se facă treceri de pietoni în două zone intens circulate din Sibiu. Plesciuc: „Nimeni nu își asumă rezolvarea” (video)

Un consilier local a cerut reprezentanților primăriei să găsească soluții pentru a se putea amenaja treceri de pietoni în două zone intens circulate din municipiul Sibiu. Acesta a arătat că ambele zone sunt private, însă investitorii ar putea fi constrânși pentru a nu-i pune în pericol pe cetățeni. 

[brid video=”1543430″ player=”38897″ title=”Un consilier local cere să se facă treceri de pietoni în două zone intens circulate din Sibiu” duration=”179″ description=”Un consilier local cere să se facă treceri de pietoni în două zone intens circulate din Sibiu” uploaddate=”2024-01-31″ thumbnailurl=”https://cdn.brid.tv/live/partners/15671/snapshot/1543430_th_65ba5fb20b64e_1706713010.jpg” image=”https://cdn.brid.tv/live/partners/15671/snapshot/1543430_sd_65ba5fb20b64e_1706713010.jpg” contenturl=”https://cdn.brid.tv/live/partners/15671/sd/1543430.mp4″ width=”16″ height=”9″]

În zona de blocuri de pe strada Frunzei din cartierul Turnisor nu există trecere de pietoni, motiv pentru care oamenii traversează strada mereu cu mari emoții. Nici în zona comercială din nordul orașului, la Hornbach, nu au fost amenajate zebre, astfel că pietonii traversează cele patru benzi riscându-și viețile. Consilierul local din partea USR, Ioan Plesciuc, spune că circulația trebuie reglementată în aceste zone, chiar dacă nu aparțin domeniului public. 

„Avem în orașul Sibiu situații nerezolvate, care afectează situația cetățenilor și pentru care nimeni nu își asumă rezolvarea. În cartierul Turnișor, există zona de blocuri noi, dezvoltate pe strada Frunzei. La intersecția străzii Frunzei cu una dintre străzile laterale, este necesară montarea a două indicatoare de circulație și trasarea unei treceri pentru pietoni. În lipsa lor, oamenii și copiii care locuiesc în zonă, traversează la întâmplare, iar conducătorii auto riscă să producă accidente pentru că nu este definită nicio prioritate. În fața magazinului Hornbach, în zona de nord a orașului, oamenii traversează la risc o stradă cu 4 benzi, intens circulată de mașini, pentru că nu este trasată o trecere de pietoni. Riscul de accidentare a unui pieton este foarte mare, mai ales că numărul de pietoni și numărul de mașini care trec prin același loc este mare. Când am solicitat reglementarea circulației în aceste două locuri, Primăria Sibiu a răspuns că nu sunt suprafețe care aparțin domeniului public și nu poate executa lucrări acolo. Ele sunt drumuri aflate în proprietate privată, iar investitorii nu acordă importanță siguranței oamenilor care au devenit și utilizatori ai investițiilor. Ne aflăm deci într-o zonă gri, fără reglementare, în care locuitorii orașului sunt afectați dar nimeni nu are răspunderea rezolvării problemelor. Acestea sunt doar două exemple, dar în municipiul Sibiu mai există și alte situații în care Primăria nu poate, iar investitorul nu face și cetățenii sunt descoperiți în fața riscului”, a spus consilierul. 

Primăria nu poate să amenajeze treceri de pietoni în aceste zone, fiindcă nu aparțin domeniului public. Prin urmare, potrivit consilierului local, investitorii ar putea fi constrânși să le amenajeze ei, pe cheltuiala proprie. „Am adus problema asta în Consiliul Local în primul rând pentru a crea o dezbatere între noi. Ce facem cu astfel de situații? Lăsăm cetățenii la mâna investitorilor? Ne oprim la bariera nu-i proprietate publică, nu ne putem amesteca sau încercăm să găsim soluții cu investitorii? Noi credem că situația nu poate fi lăsată așa, cetățenii așteaptă ca administrația orașului să administreze și rezolvarea problemelor care țin de siguranța publică, chiar dacă se situează pe suprafețe private, dar destinate publicului. Nu ne așteptăm ca lucrările să fie realizate din bani publici, dar rugăm reprezentații primăriei să intre în dialog cu investitorii și să discute remedierea problemelor pe cheltuiala acestora. La nevoie, acolo unde poliția rutieră sau comisia de circulație dispune realizarea unor lucrări, iar proprietarul nu se conformează, putem căuta soluții de constrângere, așa cum am avut astăzi de exemplu majorarea impozitului proprietarilor care nu își curăță terenurile, private și acelea”, a spus consilierul Ioan Plesciuc. 

Ultima oră

Comentariul meu

Publică