Sibienii de la CON-A construiesc cel mai nonconformist stadion din Timișoara. Arată spectaculos (foto)

După mai mulți ani de amânări, lucrările la noua tribună a arenei „Știința” din Timișoara au început în sfârșit. Noua construcție va avea o capacitate de 1.600 de locuri și va include și două terenuri de minifotbal, scrie PressAlert.

Lucrările sunt realizate de firma CON-A din Șelimbăr, aceeași firmă care a modernizat stadionul din Sibiu. Materialele au fost achiziționate încă din luna decembrie, iar lucrările efective la şantier au început în data de 15 ianuarie a.c.

Valoarea totală a investiției este de aproximativ 10 milioane de euro, iar termenul de finalizare este de 36 de luni. Cu toate acestea, există speranțe că lucrările vor fi încheiate mai devreme, în vara anului 2026.

Sibienii de la CON-A construiesc cel mai nonconformist stadion din Timișoara. Arată spectaculos (foto)

„E o firmă serioasă, în decembrie am semnat contractul și au făcut deja primele achiziții de materiale… Sunt speranțe că lucrările vor fi încheiate mai repede. Puțin ironic, dacă terminăm mai repede, Politehnica o să aibă cel mai mare stadion din Timișoara… cu 1.600 de locuri”, a declarat Florin Drăgan, rectorul Universității Politehnica Timișoara.

Noua tribună va fi situată în fața Facultății de Construcție a UPT și va fi accesibilă atât dinspre str. Traian Lalescu, cât și dinspre terenul de fotbal.

Conform proiectului tehnic, la parter vor fi amenajate locuri de parcare, vestiare, sală de conferințe, grupuri sanitare și cabinet medical. La etajul 1 și 2 vor fi amenajate și alte locuri de parcare, iar la etajul 3 vor fi situate cele două terenuri de minifotbal.

Stadionul „Știința” a fost inaugurat în anul 1928 și a fost folosit de Politehnica Timișoara până în anul 2017, când echipa a promovat în Liga 1. În prezent, arena este folosită de echipa feminină a Politehnicii și de juniorii mari ai clubului.

Construcția noii tribune la arena „Știința” este o veste bună pentru fotbalul timișorean. Noua construcție va oferi un spațiu modern și confortabil pentru sportivi, spectatori și organizatori.

Sibienii de la CON-A construiesc cel mai nonconformist stadion din Timișoara. Arată spectaculos (foto)

Ultima oră

Comentariul meu

Publică