mai puține amenzi pentru parcări neregulamentare date de poliția locală în 2023. fodor: „sibienii au devenit mai disciplinați”

Poliția Locală a împărțit mai puține amenzi anul trecut față de anul 2022. Acest lucru se datorează faptului că „sibienii au devenit mai disciplinați”, a concluzionat primarul Astrid Fodor în ședința ordinară a Consiliului Local de miercuri. 

Agenții de la Poliția Locală au aplicat, anul trecut, 10.899 de sancțiuni contravenționale, privind circulația pe drumurile publice, în sumă de 3,2 milioane de lei. Cele mai multe dintre ele au fost aplicate șoferilor care nu au respectat indicatorul „Oprirea interzisă”, dar și celor care au parcat neregulamentar pe trotuar. Numărul sancțiunilor este mai mic decât în 2022, a constatat consilierul local din partea USR, Diana Mureșan. 

mai puține amenzi pentru parcări neregulamentare date de poliția locală în 2023. fodor: „sibienii au devenit mai disciplinați”

„Am o întrebare în legătură cu raportul de activitate al Serviciului Public de Poliție Locală. L-am citit și am comparat cu raportul de anul trecut și am observat o scădere a sancțiunilor, cu aproximativ 1.000 și mai ales în cazul contravențiilor privind circulația pe drumurile publice și ne interesează dacă s-a întâmplat ceva în activitatea Poliției Locale, e mai puțin personal sau într-adevăr diferența a apărut datorită faptului că încep să se vadă activitățile Poliției Locale sau sibienii au devenit mai disciplinați în ceea ce privește parcatul mașinilor”, a întrebat Diana Mureșan, consilier din partea USR. 

Primarul Astrid Fodor a concluzionat că numărul amenzilor a scăzut deoarece acțiunile polițiștilor locali au dat roade. „Cu siguranță sibienii au devenit mai disciplinați, tocmai datorită activității Poliției Locale de ridicare a mașinilor și intervențiilor punctuale. Au constatat că e mai bine să respecți regulile. Asta este concluzia raportului”, a spus primarul Astrid Fodor. 

Ultima oră

Participă la discuție

1 Commentariu

  1. povesti marca Fodor…
    daca mergi cu masina prin oras iti dai seama ca a scauzut activitatile politiei locale si a crescut numarul celor carora li se …. si parcheaza si opresc cum vor si unde vor ei fara sa tina cont de nimic…