o școală cu risc seismic din județul sibiu va fi reabilitată
Sursa: Captură Google Maps

O școală din județul Sibiu, care prezintă risc seismic, urmează să fie reabilitată. Despre stadiul proiectului s-a discutat, marți, în cadrul ședinței Colegiului Prefectural. 

Școala Gimnazială Nemșa, structură a Școlii Gimnaziale „Stephan Ludwig Roth” Moșna a fost încadrată în categoria „Risc seismic II”. Deși probabilitatea ca această clădire să se prăbușească în cazul unui cutremur este redusă, sunt așteptate degradări structurale majore în funcție de incidența seismului, motiv pentru care autoritățile au decis că se impune reabilitarea acesteia. 

În cadrul ședinței Colegiului Prefectural de marți s-a discutat despre stadiul proiectului finanțat prin Programul Național de Consolidare a Clădirilor cu Risc Seismic Ridicat (PNCCRS). „În prezent, se lucrează la întocmirea documentației solicitate de verificatorul de proiect pe partea de rezistență, urmând ca imediat ce aceasta se va finaliza, se va emite referatul de verificare și se va depune la Consiliul Județean Sibiu în vederea emiterii autorizației de construire”, a arătat Monica Moldovan, Consilier superior în cadrul Instituției Prefectului – județul Sibiu.

Proiectul este monitorizat lunar în cadrul Colegiului Prefectural, conform solicitară Ministerului Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației. 

Ultima oră

Comentariul meu