managerul filarmonicii din sibiu, mesaj pentru sindicaliștii protestatari. „ușa mea este deschisă și îi aștept să vină să discutăm”

Sindicaliștii din cadrul Filarmonicii de Stat din Sibiu au cerut demiterea managerului Cristian Lupeș. Acesta, în schimb, spune că îi așteaptă să rezolve lucrurile la masa negocierilor. 

De mai bine de două săptămâni, instrumentiștii din cadrul SAIFS protestează în fața sediului Consiliului Județean pentru „a face auzite abuzurile și ilegalitățile înfăptuite de managerul Filarmonicii de Stat Sibiu”. Au inițiat inclusiv o petiție, semnată de peste 1.400 de oameni, prin care au cerut demiterea lui Cristian Lupeș. Între timp a apărut și o contra-petiție, intitulată „Susținem Filarmonica Sibiu și conducerea acesteia”, semnată de peste 1.200 de persoane (n.r. – până marți, 30 ianuarie).

Citește și: Războiul petițiilor de la Filarmonica din Sibiu

Despre petiția prin care se cere demiterea sa, managerul Lupeș susține că ar prefera „ca lucrurile să se rezolve la masa negocierilor”. În același timp, spune că îi așteaptă pe sindicaliști să discute fiindcă este „păcat” ca activitatea instituției să fie afectată. 

„Aș prefera ca lucrurile să se rezolve la masa negocierilor. (…) Deocamdată ei (n.r.: sindicaliștii filarmonicii) cer un singur lucru, pe care eu nu îl pot face. Și de fapt nu mi-l cer mie, ci Consiliului Județean. Consider că contractele de muncă nu trebuie negociate prin presiuni publice. Și e păcat că activitatea unei instituții, care a devenit în ultimii 4 ani atât de prestigioasă, să fie afectată, pentru că niște angajați nu îl iubesc pe manager. E munca multora implicată. Sunt peste 90 de oameni angajați ai filarmonicii, colaboratori, invitați din toată țara, din atâtea locuri, și e păcat să afectăm rezultatele acestei munci, doar pentru că niște angajați nu sunt de acord cu managerul. Și mai sunt și minoritari privind judecarea activității. Mie îmi pare rău că se întâmplă asta. Dar cum am mai zis, ușa mea este deschisă și îi aștept să vină să discutăm”, a spus Cristian Lupeș, managerul Filarmonicii de Stat Sibiu. 

Ultima oră

Participă la discuție

1 Commentariu