angajații din 20 de primării din județul sibiu, intră în grevă generală. lista completă cu acestea
foto VivaFM

Angajații din primăriile de comune și orașe din România vor intra în grevă generală pe 5 februarie. Greva va fi precedată de o grevă de avertisment pe 2 și 3 februarie, în care angajații vor lucra doar două ore pe zi, scrie ziarul Adevarul.

Cele mai multe localități afectate de grevă sunt în județul Iași, unde 49 de primării vor fi paralizate. Următoarele județe cu cel mai mare număr de primării în grevă sunt Vasluiul (32), Clujul (28), Prahova (26) și Neamțul (26).

Localitatea cu cel mai mare număr de greviști este Apahida (Cluj), cu 51 de persoane.

Reprezentanții Guvernului nu au mers la discuții cu sindicaliștii din administrația locală, în ciuda faptului că aceștia au notificat declanșarea grevei generale.

Sindicatul SCOR cere aplicarea Legii salarizării, în condițiile în care salariile angajaților din administrația locală sunt cu 30% mai mici decât ceea ce prevede legislația.

Greva generală din administrația locală este un nou protest social din România, după ce fermierii și transportatorii au declanșat greve în ultimele săptămâni.

Impactul grevei generale din administrația locală ar putea fi semnificativ, având în vedere că primăriile sunt responsabile de furnizarea unor servicii esențiale pentru cetățeni, cum ar fi educația, asistența socială și salubritatea.

angajații din 20 de primării din județul sibiu, intră în grevă generală. lista completă cu acestea
foto Captură Adevarul.ro

Ultima oră

Comentariul meu