amenzi de aproape 180.000 lei date cerșetorilor în sibiu anul trecut. cei mai mulți prinși în zona centrală
foto: arhivă

Polițiștii locali au aplicat, anul trecut, peste 600 de sancțiuni contravenționale persoanelor care au apelat la mila publicului pe raza municipiului Sibiu. 

Peste 600 de amenzi au dat agenții de la Poliția Locală, în valoare totală de aproape 180.000 de lei, persoanelor care au apelat la mila publicului în Sibiu pentru combaterea fenomenului de cerșetorie. „În urma acestor acțiuni au fost aplicate un număr de 621 sancțiuni contravenționale pentru fapte de cerșetorie sau îndemnul minorilor la săvârșirea unor astfel de fapte, în sumă de 179.890 lei”, se arată într-un raport al Poliției Locale. 

În patru dintre cazurile depistate, polițiștii au informat Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Sibiu pentru a fi luate măsurile legale în privința minorilor prinși la cerșit, iar 8 minori au predați Complexului de Servicii Comunitare Prichindelul. 

Cei mai mulți cerșetori au fost depistați în zona centrală a orașului, lângă biserici, dar și pe cele mai aglomerate străzi. Spre exemplu, anul trecut, cerșetorii au fost prinși în următoarele zone: Piața Unirii, strada Mitropoliei, strada General Magheru, strada Nicolae Bălcescu, Bulevardul Mihai Viteazu, Piața Mare, strada Semaforului, strada Lungă, strada Malului, strada Râului, strada General Vasile Mila, Pasajul Scărilor și Piața Mică.

Ultima oră

Comentariul meu