calendarul olimpiadelor școlare la gimnaziu şi liceu
45903143 - group of students takes the test in class

Deși calendarul olimpiadelor școlare,  fazele județene și naționale din anul școlar 2023-2024, nu a fost anunţat încă de către Ministerul Educaţiei, potrivit unor surse din educație, fazele județene ale olimpiadelor școlare ar urma să fie organizate pe 9, 10, 16, 17 sau 23 martie 2024, iar etapele naționale după 22 aprilie sau 27 aprilie, între acestea intercalându-se vacanţa şcolară, potrivit edupedu.ro

Olimpiada Națională de Matematică, clasele V–XII este prevăzută între 10 și 25 februarie2024, pentu etapele locale şi 10 martie, pentru faza județeană, conform Societăţii de Științe Matematice din România (SSMR), pe pagina de facebook.

Totodată, SSMR transmite că profesorii de matematică din țară pot propune probleme pentru fazele Olimpiadei Naționale de Matematică până pe 10 februarie 2024,  pentru faza județeană și până pe 10 martie 2024, pentru etapa națională.

Deasemenea, SSMR a publicat şi Programele, pe niveluri, pentru  Olimpiada Națională de Matematică: Programa pentru clasele a IX-a – a XII-a şi, respectiv, Programa pentru clasele a V-a – a VIII-a, care pot fi vizualizate, pe larg, aici: Programele pentru olimpiada de matematică

Alte olimpiade şcolare, conform aceleiaşi surse, ar fi prevăzute, în 2024, astfel:

Olimpiada de Limba și Literatura Română: etapele pe județ ar urma să se organizeze pe 9 martie 2024, conform Edupedu.ro.

Olimpiada Națională de Istorie: faza județeană se va organiza pe 16 martie. Intre 27 aprilie şi 1 mai, la Braşov, faza națională.

Olimpiada Națională De Geografie, clasele VIII – XII: fazele pe județ -16 martie. Etapa națională este în zilele de 26 aprilie – 1 mai, la Constanța

Olimpiada Națională de Limba Engleză: pe 16 martie se va ține etapa județeană – scris, pe 23 este proba orală. Faza națională ar urma să fie la Hunedoara, cu desfășurare în zilele 27 aprilie – 1 mai.

Olimpiada Națională de Informatică: etapa județeană este pe 17 martie 2024. Între 22 și 26 aprilie- faza națională pentru elevii de gimnaziu, la Iași. Pe 16 martie, faza județeană pentru liceeni și între 22 și 27 aprilie ar urma să fie etapa națională, în Bucureşti.

Ultima oră

Participă la discuție

2 Commentarii

  1. Există copii care merg si la română si la mate si la fizică, iar ministerul le-a inghesuit intr-un weekend. Se suprapun , ca de obicei multe discipline pt care elevii muncesc din vacanța de vară. Rușine ignorantilor din minister că va bateti joc de copiii supradotati ai acestei țări