constantin şovăială şi ciprian faraon, candidaţii forţa dreptei pentru preşedinţia cj şi primăria sibiu
Liderul Organizaţiei Judeţene Forţa Dreptei, deputatul Constantin Şovăială, a fost desemnat sâmbătă, candidat pentru funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean (CJ), iar preşedintele Organizaţiei Municipale Forţa Dreptei, Ciprian Faraon, este candidatul pentru postul de primar al municipiului Sibiu. 
” Pe mine, Constantin Şovăială m-a propus Consiliul Politic Judeţean într-un cvorum statutar la nivelul judeţului, care a avut loc zilele trecute”, a declarat Constantin Şovăială.
Şovăială se laudă cu o experienţă de 7 ani în CJ Sibiu, unde a fost vicepreşedinte în două mandate, pe timpul lui Martin Bottesch (FDGR) şi Ioan Cindrea (PSD).
“Vizavi de această instituţie, Consiliul Judeţean,: marea majoritate ştiţi că mi-am desfăşurat activitatea în această instituţie, am fost vicepreşedinte al Consiliului Judeţean şapte ani, două mandate. (…) în afară de cele două mandate în Consiliul Judeţean Sibiu, înainte am fost consilier local, patru ani la Primăria Sibiu, iar actualmente sunt parlamentar la al doilea mandat”, a spus Constantin Şovăială.
Acesta nu a ratat ocazia să o atace pe actuala preşedintă a CJ Sibiu, fosta lui colegă de partid, în PNL, Daniela Cîmpean, pe care a criticat-o că nu a reuşit să facă noul spital judeţean.
“De ce? Hai să facem o schimbare. Păi nu citiți din presă ce se întâmplă în Consiliul Județean? Vă spuneam în raportul meu de acel nou spital județean care se chinuie de șapte ani de zile să îl facă”, a remarcat Constantin Şovăială.
Şovăială a anunţat că este sănătos şi pregătit să calce “fiecare centimetru” din judeţ, ca să îşi facă campanie elctorală.
“Şi vă mai spun ceva, sunt sănătos şi în putere. Voi lua judeţul de la nord la sud, de la est la vest şi voi călca fiecare centimetru cu echipa mea de campanie”, a arătat Constantin Şovăială.
Avocatul Constantin Şovăială face politică de 24 de ani. Actual deputat, fost fost vicepreşedinte al CJ Sibiu, Constantin Şovăială, a avut şi atribuţii de preşedinte al CJ Sibiu, în perioada martie – iunie 2016. Şovăială are două mandate de deputat de Sibiu. Constantin Şovăială a demisionat din PNL în 2021 şi a pus bazele organizaţiei Forţa Dreptei la Sibiu.
Liderul Organizaţiei Municipale Forţa Dreptei Sibiu, antreprenorul Ciprian Faraon, a fost desemnat sâmbătă, candidat al partidului pentru funcţia de primar al municipiului Sibiu.
“Daţi-mi voie să le mulţumesc colegilor mei din birourile de conducere municipal şi judeţean atât pentru validarea statutară ca preşedinte de organizaţie municipală, cât şi pentru desemnarea mea ca şi candidat pentru poziţia de primar al municipiului Sibiu”, a declarat Ciprian Faraon.
Faraon le-a promis colegilor săi de partid că nu îi va dezamăgi.
“Sunt absolut sigur că nu vă voi dezamăgi”, a spus Ciprian Faraon.
Ciprian Faraon are 46 de ani, este căsătorit, cu doi copii, este născut în Sibiu. O parte din studii şi le-a făcut la Sibiu, după care, la Bucureşti. Este absolvent de MBA.
“În toți cei 20 de ani petrecuți în București, am refuzat să mi schimb buletinul de Sibiu”, a precizat Ciprian Faraon.
Acesta a spus că a manageriat afaceri la Bucureşti şi Sibiu, companii multinaţionale, dar a avut activitate şi în ONG-uri. A fost administrator al Consiliului de Administraţie al Aeroportului Internaţional din Sibiu.
“Dezvoltarea aeroportului de astăzi, în sens de regim de redimensionare este rezultatul viziunii mele de a introduce în organigrama aeroportului un birou de accesare fonduri europene. (…) Astăzi avem un aeroport frumos, însă gol, ajungând pe locul 7 în clasamentul aeroporturilor. Este rezultatul unei administrații PNL extrem de slabe”, a arătat Ciprian Faraon.
Ciprian Faraon îşi doreşte să ajungă primar al municipiului Sibiu şi se caracterizează ca un om al reformelor.
“Voi fi un reformator al administrației locale și al modului cum este tratată comunitatea sibiană de către această instituție. Nu voi mai tolera cumetria. Și credeți mă că e plină administrația locală sibiană”, a subliniat Faraon.
Potrivit candidatului partidului Forţa Dreptei la postul de primar al Sibiului, aici, în municipiu nimic nu merge “nemţeşte” cum cred turiştii care vizitează oraşul.
“Eu refuz să mai fiu tratat ca un turist, pentru că eu locuiesc aici, familia mea locuiește aici. Spun ca un turist pentru că doar cei care ne vizitează orașul au impresia că Sibiul este perfect, că totul aici merge nemțește. Nu, nu merge nemțește”, a adăugat Ciprian Faraon.
La conferinţa de desemnare a lui Ciprian Faraon şi a lui Constantin Şovăială drept candidaţi au participat şi reprezentanţii PMP şi USR Sibiu, dar mai ales preşedintele Forţa Dreptei, fostul premier Ludovic Orban.

Ultima oră

Comentariul meu