protestul fermierilor a fost anulat. așteaptă avize pentru localitățile din jurul sibiului

Protestul fermierilor, programat pentru ziua de vineri, a fost anulat. Agricultorii și transportatorii așteaptă să obțină avize și pentru localitățile din jurul Sibiului, deoarece doresc să mărșăluiască pe drumurile naționale, până la Boița. 

Fermierii și transportatorii din județul Sibiu au anulat protestul programat pentru ziua de vineri. Aceștia își doresc să parcurgă alt traseu decât cel obișnuit și să meargă pe drumuri naționale, până la Boița, și fiindcă vor intra prin mai multe localități, așteaptă să primească avizele pentru UAT-urile respective. 

Fermierii ar putea protesta duminică, luni și marți. Inclusiv pe drumurile naționale

Unul dintre organizatori a anunțat, joi seara, că protestul se va anula, deoarece nu există avize de la UAT-urile de pe drumurile naționale DN1 și DN7, ci doar pentru municipiul Sibiu. Acesta le-a transmis fermierilor că a depus cereri pentru zilele de duminică, luni și marți pentru un protest mai amplu. 

„Astăzi (n.r.: joi) am depus cereri pentru duminică, luni și marți pentru UAT Avrig, UAT Porumbacu, UAT Boița și UAT Tălmaciu. Mai trebuie făcut la Primăria Sibiu. Traseul începe la Șura Mică, se tranzitează Sibiul, se iese pe la mall-ul vechi pe DN1, se merge până la Veștem, iar de acolo mergem până la giratoriul din Boița, după care retur la giratoriul din Veștem și putem merge pe DN1 până la sensul giratoriu de la intersecția cu Bâlea Lac și retur. Așa a fost formulată cererea. Mâine (n.r.: vineri) o să fie comisiile”, a spus unul dintre organizatori pe grupul protestatarilor. 

Când vor mărșălui în Sibiu

Odată obținute avizele și pentru celelalte UAT-uri, protestatarii vor ieși în stradă. Pentru municipiul Sibiu, aceștia au primit aviz favorabil și vor respecta două trasee. 

Pe primul traseu, respectiv intrarea în Municipiul Sibiu dinspre Șura Mică – Strada Salzburg – Șoseaua Alba Iulia – Strada Maramureșului – Strada Cristian – Strada Avrig – Strada Argeșului – Strada Gheorghe Dima – Strada Rahovei – ieșirea din Municipiul Sibiu spre Șelimbăr, vor merge între orele 11:00 – 13:00. Apoi, când se vor întoarce de pe DN1 și DN7, vor veni din nou în municipiu, mergând pe traseul intrarea din Municipiul Sibiu spre Șelimbăr – Bulevardul Vasile Milea – Piața Unirii – Strada Andrei Șaguna – Șoseaua Alba Iulia – Zona Aeroport și ieșire din Municipiul Sibiu spre Șura Mică, între orele 20:00 – 22:00. Avizul pentru municipiul Sibiu este valabil până duminică, motiv pentru care aceștia au făcut o nouă cerere, pentru a fi organizat și la începutul săptămânii viitoare. 

Ultima oră

Comentariul meu