nici o amendă la târgul de crăciun din sibiu. comercianții au primit doar avertismente

În perioada Sărbătorilor de iarnă DSP Sibiu a realizat mai multe controale la hoteluri, pensiuni, patiserii, dar și la mai mai multe căsuțe din Târgul de Crăciun. Inspectorii nu au dat amenzi, ci doar avertismente scrise. 

Reprezentanții Direcției de Sănătate Publică Sibiu arată activitatea din preajma sărbătorilor în ceea ce privește controlul pe teren. Astfel, în perioada Sărbătorilor de Iarnă 2023-2024 au fost „luate la puricat” mai multe hoteluri, pensiuni, dar și căsuțele din Târgul de Crăciun, acolo unde au fost și cele mai multe controale.

Au fost controlate controlate 21 de unități dintre care 12 unități cu profil comerț, 8 unități alimentație publică și o patiserie, 6 unități de cazare respectiv 2 hoteluri și 4 pensiuni și au fost realizate 45 controale la Târgul de Crăciun din municipiul Sibiu respectiv 22 căsuțe cu profil comerț și 23 căsuțe cu profil alimentație publică.

După efectuare controalelor, concluzia inspectorilor este că în perioada sărbătorilor majoritatea comercianților și administratorilor de pensiuni și patiserii au respectat normele. Aceștia nu au fost nevoiți să dea amenzi, ci doar avertismente scrise. Așadar, au fost date 17 avertismente pentru mai multe deficiențe, printre care și „lipsa ritmicității efectuării controlului medical periodic al personalului care lucrează în sectorul alimentar și unități de cazare și nerespectarea cerinţelor generale şi specifice prevăzute de normele legale privind conformitatea produselor, în vederea asigurării protecţiei sănătăţii publice în unitățile cu profil comerț alimentar”.

Neefectuarea cursurilor de instruire privind însușirea noțiunilor fundamentale de igienă pentru tot personalul angajat în unitățile cu profil comerț alimentar, alimentație publică și unități de cazare, a fost un alt motiv din cauza căruia au fost date avertismente.

 

 

 

Ultima oră

Comentariul meu