elevii de gimnaziu din sibiu vor avea manuale retipărite, în viitorul an şcolar. liceeni rămân cu cele vechi

Directorii de școli gimnaziale din judeţul Sibiu pot comanda manuale noi, niveluri clasele I-VIII, pentru anul școlar 2024-2025, în perioada 29 ianuarie – 12 februarie 2025, cu scopul completării stocurilor de manuale şcolare prin retipărire.

Retipăririle se vor efectua pentru manualele şcolare pentru care au fost încheiate acordurile in 2019-2023, se precizează in comunicatul Centrului Naţional de Politici şi Evaluare în Educaţie, care specifică punctual cerinţele ce trebuie respectate pentru aprobare.

De pildă, la selecţia și comanda fiecărui titlu se va ține cont și de fluctuațiile numărului de elevi (creşteri/descreşteri), astfel încât să fie asigurate manuale pentru toți elevii înscriși în anul şcolar 2024-2025, inclusiv pentru elevii refugiați din Ucraina care doresc să studieze în limba română, se precizează într-un document afişat pe site-ul ISJ Sibiu.

In schimb, elevii de liceu, care intră în clasele a IX-a, a X-a, a XI-a și a XII-a, începând cu septembrie 2024, nu vor avea manuale noi, ci vor învăța tot după cele vechi, unele chiar din 2004.

Comenzile de manuale școlare se vor înregistra în aplicația web ‘‘Selectarea Necesarului de Manuale Școlare’’, disponibilă la nivelul unităţilor de învăţământ.

Manualele disponibile pentru această etapă de retipărire pot fi vizualizate la adresa  https://www.manuale.edu.ro/

După ce directorii vor finaliza comenzile, Inspectoratul Şcolar Judeţean Sibiu va transmite Ministerului Educației un raport în format electronic (scanat), până la data de 16.02.2024

Ultima oră

Comentariul meu