reabilitarea podului gării, mai scumpă cu 5,4 milioane de lei
foto: arhivă

Reabilitarea Podului Gării din municipiul Sibiu se scumpește cu 5 milioane de lei. Consilierii locali vor actualiza indicatorii tehnico-economici în ședința de la finalul lunii. 

Podul Gării este tranzitat de tot mai multe mașini, dar și de pietoni, mai ales că se află în imediata apropiere a mall-ului. De-a lungul timpului, acesta a suferit degradări importante. Au apărut gropi, rosturi de dilatare, uzură, toate făcând ca circulația să fie îngreunată. Nici burlanele de colectare a apelor pluviale racordate la gurile de canalizare nu mai sunt în stare bună, unele fiind fie colmatate, fie fisurate. Din acest motiv, încă din anul 2021, municipalitatea a impus reabilitarea infrastructurii și suprastructurii podului, reabilitarea căii de pasaj și a iluminatului public. 

Prețurile materialelor de pe piață au crescut, motiv pentru care nici reabilitarea Podului Gării nu va mai costa cât se preconiza inițial. Peste 5,4 milioane de lei va da în plus municipalitatea pentru această investiție. „Având în vedere creșterile semnificative ale prețurilor pe piața materialelor de construcții, utilajelor și combustibilului și ținând cont de modificările legislative care au generat creșterea manoperei în domeniul construcțiilor prin creșterea salariului minim, s-a solicitat proiectantului actualizarea devizului general al investiției. (…) Ca urmare a actualizării devizului general al investiției, a rezultat o creștere a valorii investiției de la 8.989.184,11 lei cu TVA la 14.399.491,62 lei cu TVA”, se arată în raportul de specialitate ce însoțeste proiectul de hotărâre privind actualizarea indicatorilor tehnico-economici, pe care îl vor vota consilierii locali în ședința din 31 ianuarie. 

Pasajul superior al podului are o lungime totală de 424,89 m, incluzând și rampele de acces. Podul are două benzi de circulație, cu lățimea totală a părții carosabile de 7,80 m, mărginită de doua trotuare cu lățimea de 2 m. 

Ultima oră

Comentariul meu