măturatul străzilor din sibiu se ieftinește. colectarea și transportul gunoiului vor avea de asemenea, tarife mai mici
Sursa foto: Facebook/Soma

Tariful activității de măturat mecanizat se va ieftini la Sibiu, începând din luna ianuarie. Proiectul de hotărâre va fi votat în cadrul ședinței Consiliului Local, de săptămâna viitoare.

Taxa măturatului mecanizat va costa mai puțin decât anul trecut. În prima lună din 2024 tariful va fi de 11 lei pe o mie de metri pătrați, fără TVA, față de 15, 15 lei pe o mie de metri pătrați, așa cum era anul trecut. De asemenea, se ieftinește și colectarea și transportul deșeurilor municipale, inclusiv taxa de depozitare, de la 242,72 lei pe tonă, fără TVA, la 213,07 lei pe tonă.

„Depozitarea şi C.E.C., incluse la acest moment în tarifele unor activităţi ale serviciului de salubrizare, sunt cheltuieli care nu depind de operatorul care prestează respectivele activităţi şi care pot suferi modificări , necesitând astfel modificarea în consecinţă a tarifelor. Aprobarea noii valori a unui tarif este de competenţa autorităţilor administraţiei publice locale, care trebuie să adopte o hotărâre în acest sens prin autorităţile deliberative. Prin modificările aduse cadrului legal în materie s-a creat posibilitatea eliminării acestor cheltuieli din structura tarifelor, urmând să fie evidențiate separat pe factura emisă de operatorul de salubrizare”, este explicat în proiectul de hotărâre.

Ultima oră

Comentariul meu