„patinoar” pe mai multe străzi din sibiu. primăria spune că s-a intervenit, dar materialul antiderapant n-a avut efect din cauza gerului  

Aproape 30 de tone de material antiderapant a împrăștiat operatorul de deszăpezire în ultimele două zile în municipiul Sibiu. S-a intervenit inclusiv pe străzile secundare, însă din cauza gerului, în anumite zone, sarea n-a avut niciun efect. 

Mai multe străzi din Sibiu s-au transformat într-un „patinoar” zilele acestea, din cauza gerului. Șoferii s-au arătat nemulțumiți de felul în care s-au prezentat unele artere și acuză că operatorul de deszăpezire nu a intervenit. „De când a nins nu am văzut o mașină (sărăriță) pe străzile secundare din Sibiu. Mașinile alunecă ca pe derdeluș. Este vorba despre străzile Miraslău, Goraslău, Aleea Haiducului și strada Hipodromului”, a scris un cititor pe adresa redacției Ora de Sibiu. 

„patinoar” pe mai multe străzi din sibiu. primăria spune că s-a intervenit, dar materialul antiderapant n-a avut efect din cauza gerului  

Și pe un grup de Facebook șoferii sibieni s-au arătat indignați, spunând că pe străzile dintre blocuri nu s-a intervenit cu niciun utilaj. „Nici măcar pe străzile cu școli nu au intervenit”, „Ca de obicei, deszăpezirea și aruncarea materialului antiderapant se face exclusiv pe arterele principale. Printre blocuri… Dumnezeu cu mila, așteptăm să se încălzească vremea ca să se topească gheața și zăpada”, „Poți să ai cauciucuri de 1000 bucata, când e gheață tot sanie te duci. Mai sunt și mașini parcate…”, sunt câteva dintre comentariile lăsate de șoferi pe grupul INFO TRAFIC SIBIU. 

Primăria spune că materialul antiderapant n-a avut efect

Reprezentanții Primăriei municipiului Sibiu spun că, în ultimele două zile, s-au împrăștiat aproape 30 de tone de material antiderapant. Prioritate au avut arterele principale, podurile și străzile în pantă. „În data de 22.01.2024, respectiv 23.01.2024, operatorul de deszăpezire a desfășurat activități de prevenire și combatere a poleiului atât mecanizat, cât și manual, utilizându-se în aceste două zile 11 tone de material lichid antiderapant și 18 tone de sare. S-a intervenit cu precădere pe străzile din prioritatea 1 și 2 (artere principale, poduri, străzi în pantă, etc.), dar și pe străzile incluse la prioritatea 3”, a transmis Mirela Gligore, purtătorul de cuvânt al Primăriei Sibiu. 

„patinoar” pe mai multe străzi din sibiu. primăria spune că s-a intervenit, dar materialul antiderapant n-a avut efect din cauza gerului  

Pe unele străzi secundare, materialul antiderapant împrăștiat nu a avut niciun efect din cauza gerului. „În urma controalelor efectuate în teren de către inspectorii Serviciului Salubrizare, Protecția Mediului și Administrarea Domeniului Public, s-a constatat prezența gheții pe carosabil pe unele străzi din prioritatea 3, în ciuda împrăștierii de materiale antiderapante care nu au acționat pentru îndepărtarea completă a gheții din cauza temperaturilor foarte scăzute. Serviciul menționat a dispus operatorului revenirea cu intervenții în aceste zone”, a adăugat purtătorul de cuvânt al Primăriei Sibiu.

Ultima oră

Participă la discuție

4 Commentarii

  1. Decat sa dati declaratii de astea oficiale mai bine taceti, incompetentilor. Cum adica nu a avut efect materialul antiderapant ca a fost ger? Nu se presupune ca gheata e doar atunci cand e ger? Ca daca nu era ger, era cald, nu era nevoie de material antiderapant. Sau marerialul antiderapant isi face efectul doar vara? Incompetentii lui peste.

    1. Exact asta am vrut sa spun si eu 🙂 Ce material e ala care nu face fata gerului. Dar vara face fata? Este preparat pentru asfalt incins?

  2. Nici pe Al Valea Frumoasei din cartierul V Aaron nu s a dat deloc cu material antiderapant și nici în parcarea din spatele magazinului Profi de pe Bl V Milea. ZAPADA s a topit ziua de la soare iar apa rezultata îngheța noaptea. Toate parcările și străduțele înguste unde e m multă umbra sunt la fel. Se minte cu nonșalanță că s a intervenit.

  3. Tot cu sarea ieftina, ca pe vremea comunismului. Comunistii de la putere nu vor sa plece acasa. Sunt solutii moderne, dar ei, dinozaurii nu vor sa dispara. Nu le pasa de cei de jos.