muzeul brukenthal a lansat o carte despre moda sibiană din secolele 18 și 19

Sibienii și turiștii au posibilitatea să cumpere de la magazinul Muzeului Național Brukenthal, o nouă carte dedicată modei sibiene, din secolele 18 și 19, o lucrare accesibilă, scrisă pe înțelesul oricărui de două muzeografe, Raluca Teodorescu și Raluca Frîncu, de la Muzeul de Istorie. Lucrarea „Sobrietate și stil în moda transilvăneană a secolelor XVIII-XIX” se poate procura la prețul de 50 de lei.

„În catalogul nostru am încercat să dăm o tentă contemporană a acestei expoziții prin faptul că, multe din piesele din perioada respectivă erau transmise din generație în generație și purtate o perioadă foarte lungă de timp, poate o sută sau chiar mai mult. Mă refer la podoabe, spre exemplu, au fost purtate de membrele familiilor respective”, a declarat una dintre autoare, Raluca Teodorescu, marți, la lansarea cărții.

Prezent la lansare, Răzvan Pop, directorul Bibliotecii ASTRA din Sibiu, a remarcat importanța acestei cărți, care face cunoscut felul în care bunicii și străbunicii noștri se îmbrăcau, dar și felul în care aceștia au preluat moda de la Viena.

 

 

Ultima oră

Participă la discuție

2 Commentarii

  1. Nu cred ca trebuia un album…e la fel moda actuala, ca in secolul 18. Este vazuta in timp real pe strazile din Sibiul anului 2024. Cu drag!