muzeul astra a anunțat oficial data la care are loc primul eveniment din bastionul mercenarilor

Directorul Muzeului ASTRA din Sibiu, Ciprian Ștefan, a promis marți, că va deschide Bastionul Mercenarilor în luna aprilie, pentru un prim eveniment cu operatori economici. Ciprian Ștefan intenționează să deschidă pentru public acest ultim bastion.

YouTube video

”O să avem un prim eveniment pentru aprilie cu niște operatori economici din județul Sibiu, să vedem cum funcționează.  Cei de lângă noi, sper să termine șantierul”, a declarat Ciprian Ștefan, într-o conferință de presă.

Bastionul Soldisch, denumit și Bastionul Mercenarilor, este situat în colțul nord-vestic al cetății, pe strada Bastionului, fiind construit între anii 1622-1627, potrivit aplicației sibiucityapp.

Deși are o suprafață mică, Bastionul Soldisch este una dintre cele mai interesante fortificații din complexul care asigura securitatea Orașului de Sus. Este ultimul din seria celor cinci bastioane de tip italian, construite pentru modernizarea sistemului defensiv. Bastionul a fost construit din cărămidă și umplut cu pământ pentru a oferi o bună protecție în fața tirurilor de artilerie. Zidurile sale au o grosime de 2 metri și o înălțime maximă de 10 metri.
La interior, se mai păstrează încă amenajările de teren și două niveluri de apărare, iar pe latura de sud se păstrează ambrazuri pentru arme de calibru mediu, precum și o ușă care permitea circulația trupelor spre exterior.

 

 

Ultima oră

Comentariul meu