evenimentele organizate de mica unire la sibiu. ateliere la muzeul astra și expoziții la brukenthal

Ziua Unirii Principatelor Române este sărbătorită în mai multe muzee din cadrul Muzeului Brukenthal, cât și la Muzeul Astra.

Sibienii și turiștii care se află în oraș mâine, 24 ianuarie, vor avea șansa să participe la o serie de activități interactive dedicate Unirii Principatelor Române. La Muzeul Astra vor fi organizate ateliere practice prin care se realizează colaje din materiale naturale, reciclabile. Astfel, cei interesați vor putea ,,croii” un costum unic, de femeie sau de bărbat, din regiunile Moldova și Țara Românească.

De asemenea, vor putea vedea proiecţii de diafilme despre evenimentele petrecute în 1859, precum ,,Moş Ion Roată și Unirea” şi ,,Vodă Cuza la Hanul Cucului” plus poveşti şi basme ale vremii – ,,Dănilă Prepeleac”, ,,Povestea Porcului”, ,,Ivan Turbincă”. Atelierele vor fi întregite de activităţi de storytelling și de o horă.

Evenimentele de la Muzeul Astra vor avea loc în perioadă 22-23 ianuarie și 25-26 ianuarie în intervalul 9-15, în baza programării prealabile. Costul atelierului: 15 lei /pers, taxa educație muzeală.

 În 24 ianuarie vor fi organizate 3 ateliere, de la orele 9:30; 11:30; 13:30. Accesul se face în baza biletului de intrare sau abonament.

Tot miercuri mai multe muzee din cadrul Muzeului Național Brukenthal sunt deschise în intervalul orar 10-18. Intrarea se face pe bază de bilet. Palatul Brukenthal, Muzeul de Istorie Naturala Sibiu, Muzeul de Artă Contemporană, Muzeul Cinegetic August von Spiess, Muzeul Farmaciei și Expoziția Zeii de împrumut ai Vienei, la Casa Albastră.

Miercuri, 24 ianuarie, este sărbătorită Unirea Principatelor Moldova și Țara Românească sub conducerea lui Alexandru Ioan Cuza, eveniment ce reprezentă încununarea aspirațiilor ce s-au născut în urma revoluțiilor de la 1848. 24 ianuarie marchează piatra de hotar în formarea statului modern român spre obținerea independenței în 1878, și ulterior spre Marea Unire din 1918.

 

Ultima oră

Comentariul meu