s-a stabilit termenul limită până la care școlile din judeţul sibiu trebuie să finalizeze proiectele de încadrare a profesorilor pe posturi

Până pe 20 februarie, școlile din judeţul Sibiu trebuie să finalizeze proiectele de încadrare a profesorilor pe posturi, pentru anul școlar 2024-2025,  plan la care directorii unităţilor de învăţământ lucrează în prezent pentru a lua în calcul toate catedrele şi numărul claselor de studiu pentru elevi.

In acest sens, Inspectoratul Şcolar Judeţean Sibiu a trimis către directorii şcolilor adrese prin care solicită acestora respectarea noului Regulament pentru încadrarea profesorilor pe posturi, publicat în Monitorul Oficial la data de 17 ianuarie 2024, care reglementează normele de aplicare a ordinul nr. 6.876 din 22 decembrie 2023.

Proiectul de încadrare conține toate posturile didactice de predare/catedrele ocupate, rezervate și vacante complete și incomplete, care rezultă pe baza numărului de grupe/clase aprobat a funcționa în noul an școlar, a planurilor-cadru, prin raportare la norma didactică de predare-învățare-evaluare, de instruire practică și de evaluare curentă a antepreșcolarilor/preșcolarilor și a elevilor în clasă, prevede regulamentul.

Deasemenea, proiectul prevede stabilirea numărului de ore pe discipline, conform planurilor cadru, pe niveluri de învăţământ: antepreşcolar, preşcolar, şcolar, gimnazial, liceal, dar şi numărul de clase de elevi.

Unul dintre marile licee din Sibiu, de pildă, are prevăzut, în proiect, pentru anul şcolar 2024-2025, un număr de 27 de clase de nivel primar, 21 de clase de nivel gimnazial şi 27 pentru liceu, cifre care trebuie raportate la normele de predare ale dascălilor din şcoală.

După propunerile de încadrare, proiectul întocmit de fiecare director, cu respectarea prezentelor norme metodologice, analizat în consiliul profesoral al unității de învățământ și aprobat de către consiliul de administrație al şcolii, va trebui avizat de Inspectoratul Şcolar Judeţean Sibiu.

Proiectul de încadrare poate fi modificat, cu avizul ISJ, până la finalul lunii august, la solicitarea cadrelor didactice, după derularea etapelor de pretransfer, în situația în care, după aceste etape, se eliberează un post didactic de predare/o catedră dintr-o structură sau din unitatea de învățământ respectivă.

Proiectul de încadrare devine plan de încadrare a personalului didactic de predare în anul școlar următor, după derularea tuturor etapelor de mobilitate a personalului didactic de predare și aprobarea acestuia de către ISJ/ISMB, până la finalul lunii septembrie.

Aceleaşi prevederi şi termene se aplică tuturor unităţilor de învăţământ din ţară.

Ultima oră

Comentariul meu