sibian condamnat la 5 ani închisoare. a intrat într-un hostel din centrul sibiului și i-a furat banii unui bărbat din sri lanka 
foto: arhivă

Un sibian a fost condamnat la 5 ani de închisoare pentru furt calificat. Individul a intrat într-o cameră dintr-un hostel din centrul Sibiului și i-a sustras banii unui bărbat din Sri Lanka. 

Magistrații Judecătoriei Sibiu l-au condamnat la 5 ani de închisoare pe un sibian pentru săvârșirea infracțiunii de furt calificat. Individul este recidivist.

Mascat cu o cagulă, a furat banii unui străin dintr-un hostel

În noaptea de 19 spre 20 februarie 2022, un individ, mascat cu o cagulă, a intrat într-un hostel din centrul Sibiului și a încercat să pătrundă în camere. A reușit să intre într-una dintre ele și a dat nas în nas cu un bărbat din Sri Lanka. „Cetățeanul de origine srilankeză a declarat că o persoană necunoscută cu cagulă pe față a intrat în camera sa, punându-i o lanternă în față. Acesta s-a speriat, spunându-i în limba engleză să părăsească încăperea, fiind un spațiu privat”, se arată în rechizitoriul publicat pe rejust.ro. 

Din cauza sperieturii, cetățeanul străin nu a sesizat că i-ar fi dispărut ceva, astfel că nu a anunțat poliția. 

Găsit de poliție în hostel. Amenințase oamenii pe stradă

La scurt timp de la incident, bărbatul a fost găsit de poliție în incinta hostelului. Echipajul a venit în zonă ca urmare a unei solicitări prin 112, după ce individul a început să amenințe persoanele de pe stradă. A fost dus la secție, acolo unde oamenii legii l-au percheziționat. „Pe scări, la etajul 1, polițiștii au întâlnit o persoană de sex masculin, căreia i-au cerut să țină mâinile la vedere. Aceasta nu s-a conformat, motiv pentru care polițiștii au imobilizat-o și condus-o la sediul poliției. Aici au stabilit identitatea bărbatului, iar la controlul corporal au identificat asupra sa mai multe bunuri printre care 4 bancnote de câte 1 Ryal și o bancnotă de 500 de Limandaang”, se mai arată în rechizitoriu. 

Întrebat de unde are banii, individul a mințit, spunând că i-a primit de la o persoană cazată la respectivul hostel. În realitate, banii fuseseră furați de la bărbatul din Sri Lanka, pe care îl amenințase în acea seară. 

Oamenii legii au verificat apoi și camerele de supraveghere din hostel și au putut observa cum sibianul mișuna pe holuri. Ulterior, au discutat și cu bărbatul din Sri Lanka, căruia i-au predat bancnotele sustrase de inculpat. 

Cinci ani închisoare pentru furt

Pe parcursul cercetărilor, individul, audiat în calitate de suspect și inculpat, nu a recunoscut comiterea faptei. Instanța a reținut însă că circumstanțele au fost agravante, având în vedere că furtul a fost comis cu o cagulă pe față și prin violare de domiciliu, respectiv prin pătrunderea fără drept în camera de hostel. De asemenea, s-a mai reținut faptul că sibianul este recidivist, în trecut el fiind închis timp de 4 ani pentru tâlhărie calificată. 

În luna ianuarie a acestui an, magistrații sibieni l-au condamnat la 5 ani închisoare pentru furt calificat. „Aplică inculpatului pedeapsa cea mai grea de 4 ani închisoare, la care se adaugă un spor de 1 an, urmând ca inculpatul să execute în final o pedeapsă rezultantă de 5 ani închisoare, în regim de detenție”, se arată în rechizitoriul publicat pe rejust.ro. 

Ultima oră

Comentariul meu