se anunță proteste de stradă în sibiu. oamenii chemați la un marș ”împotriva măsurilor fiscale din ultima perioadă”
Fotografie realizată la protestul profesorilor și învățătorilor din luna iunie, de la Sibiu.

Un sibian depus cerere de avizare a unui protest care va avea loc în perioada 26 ianuarie – 4 februarie. Protestul va fi referitor la impozitarea tichetelor de masă și a voucherelor de vacanță, impozitarea concediului medical, măsurile fiscale luate în ultima perioadă, inclusiv cele pentru PFA și microîntreprinderi și alte nemulțumiri.

Traseul pe care organizatorul protestului solicită avizarea desfășurării protestului este str. Semaforului – str. Rahovei – bulevardul M. Viteazu – Calea Dumbrăvii – Piața Unirii – Bulevardul C. Coposu, cu oprire în Piața Mare.

„Astăzi, 22 ianuarie, o persoană fizică a depus o cerere de avizare a unei acțiuni de protest în perioada 26 ianuarie – 4 februarie, tema declarată a protestului vizând „impozitarea tichetelor de masă și a voucherelor de vacanță, impozitarea concediului medical, măsurile fiscale luate în ultima perioadă, inclusiv cele pentru PFA și microîntreprinderi, deducerea salarială să fie mai mare, alocația copiilor cu vârsta de peste 2 ani să fie mărită, terapiile pentru copiii cu nevoi speciale să fie decontate în totalitate de către CAS, impozitarea indemnizației pentru creșterea copilului, TVA-ul mărit lipsa beneficiilor în urma cotizării la CAS, pensiile speciale care sunt neconstituționale, acciza la carburanți și zahăr”. Traseul pe care organizatorul solicită avizarea desfășurării protestului este str. Semaforului – str. Rahovei – bulevardul M. Viteazu – Calea Dumbrăvii – Piața Unirii – Bulevardul C. Coposu, cu oprire în Piața Mare.

Această cerere va fi analizată de Comisia de Avizare a Adunărilor Publice într-o ședință programată marți, 23 ianuarie”, a transmis Mirela Gligore, purtător de cuvânt al Primăriei Sibiu.

Intervalul orar avizat pentru desfășurarea acțiunii este 17.00 – 21.00. Plecarea se va face din fața Băncii BRD, din cartierul Vasile Aaron.

Citește și: O mamă, în spatele protestului de la Sibiu, împotriva măsurilor fiscale. „Vreau să lupt pentru viitorul copiilor mei”

Ultimul marș a fost în iunie 2023, când profesorii din județul Sibiu au ieșit în stradă. Aceștia au protesta în Piața Mare, de unde au pornit în marș prin oraș către Prefectură.

Ultima oră

Participă la discuție

1 Commentariu