white bed cover near wall
Photo by Pixabay on Pexels.com

Dacă te preocupă subiectul cuverturi pentru pat, ai ajuns în locul potrivit. Pe lângă rolul estetic, acela de a face camera să arate ordonată și impecabilă, cuverturile pentru pat au și un rol practic, acela de a proteja lenjeria ta de pat de praf și de alte posibile surse de mizerie.

Descoperim împreună care sunt cele mai eficiente trei sfaturi pe care le poți pune în pratică atunci când îți alegi cuverturile de pat perfecte.

  1. Măsoară patul

Cel mai important pas este acela de a ști exact de ce dimensiune de cuvertură de pat ai nevoie. Pentru a o afla, te sfătuim să măsori dimeniunea patului și a saltelei patului tău și să mai adaugi cel puțin 50 de centimetri atât la lungime, cât și la lățime. În cazul în care îți vei dori o cuvertură de pat mai lungă, care să atârne mai mult pe laturile patului, vei adauga un număr mai mare de centimetri. Ține cont și de modul în care este amplasat patul tău – de exemplu, dacă ai un pat pe care l-ai poziționat în mijlocul camerei, vei avea nevoie de o cuvertură pentru pat de dimensiuni mai mari, însă dacă patul este lipit de perete, nu vei avea nevoie de o cuvertură pentru pat care să atârne pe ambele lungimi ale patului.

  • Alege un material de calitate

Al doilea pas pe care îl ai de făcut, după ce ai aflat dimensiunea potrivită pentru viitoarea ta cuvertură pentru pat, este alegerea materialului din care aceasta este confecționată.  

În ceea ce privește alegerea materialului, ai la dispoziție o gamă largă de fibre naturale, precum bumbacul, catifeaua, mătasea sau materiale sintetice, precum poliesterul.

Evident că alegerea materialului este extrem de personală, însă recomandarea noastră este aceea de a te orienta către materiale naturale, care să îți protejeze pielea de alergii și de praf, dar care să îți ofere și un grad sporit de confort.

Cel mai potrivit exemplu este bumbacul, un material natural, care este extrem de rezistent în timp și ușor de întreținut și care este și sănătos și prietenos cu pielea,  dar și cu mediul.

Dacă preferi materiale sintetice și acestea au avantajele lor principalele beneficii, fiind mai ales cele din sfera practică deoarece materialul se întreține ușor, culorile rezistă o perioadă îndelungată și sunt și mai ieftine. În cazul în care te îndrepți către o cuvertură pentru pat confecționată din astfel de materiale, trebuie să ai în vedere și faptul că materialele obținute din fibre sintetice îți pot cauza iritații pe piele și îți pot întreține alergiile. Prin urrmare, dacă pielea ta este sensibilă îți recomandăm să nu îți asumi astfel de riscuri ci să te îndrepți către cuverturi de pat confecționate din materiale din fibră naturală

  • Alege un stil care să se încadreze în estetica încăperii

Menționam, la începutul acestui material, scopul estetic al cuverturii de pat. Patul este elementul de mobilier central al dormitorului tău, așa că este important ca acesta să arate bine. Un rol important în acest sens îl are și cuvertura de pat pe care alegi să o utilizezi.

Te sfăttuim să alegi o cuvertură care să se încadreze în stilul de design interior pe care l-ai ales pentru a decora întreaga casă și, implicit, pentru a decora dormitorul. Asta te va ajuta să obții o estetică armonioasă, plăcută și care să îți dea o bună stare de spirit. De exemplu, dacă ai ales un stil de design interior elegant, te poți îndrepta către o cuvertură în aceeași linie, fără imprimeuri, într-o singură culoare și care să fie confecționată dintr-un material pe măsură, cum ar fi bumbacul sau catifeaua. În cazul în care îți plac imprimeurile, poți alege o cuvertură de pat cu un model simplu și în culori neutre.

Îți dorim mult succes și atenție la detalii în ceea ce privește procesul de selecție a viitoarei tale lenjerii de pat perfecte. Nu e greu, ai nevoie doar de răbdare și de informațiile prezentate mai sus.

Ultima oră

Comentariul meu