nedeclararea meditaţiilor considerată abatere disciplinară după noua procedură

Transmiterea declaraţiilor de interese, de către personalul didactic de predare, are loc, în aceste zile, la nivelul şcolilor din judeţul Sibiu, în baza noii procedurii care va intra în vigoare de la 1 februarie 2024, publicată în Monitorul Oficial nr.50 din 19 ianuarie 2024.

In baza acesteia, dascălii sunt obligaţi să declare în scris, pe propria răspundere, că nu desfaşoară activităţi de pregătire suplimentară (meditaţii-n.r.), contra cost, pentru elevii de la clasele la care sunt încadraţi în anul şcolar actual.

Profesorii din învăţământul preuniversitar trebuie să se încadreze într-un termen foarte scurt privind transmiterea către directori a acestei declaraţii, în doar 3 zile de la data publicării în Monitorul Oficial (din 19 ianuarie a.c), iar modelul acesteia este prevăzut în anexa nr.2, care face parte integrantă din această procedură.

Mai mult, cadrul didactic încadrat în două sau mai multe unitaţi de învăţământ completează o singură declaraţie de interese, după cum se arată în procedură, conform modelului standard prevăzut în anexa nr. 2 şi depune câte un exemplar la fiecare unitate.

Profesorii  care nu au depus în termen, care au depus cu întarziere declaraţiile de interese sau cei care nu declară onest meditaţiile vor face parte dintr-o listă care va fi transmisă ministerului până la 1 februarie 2024, fapta fiind considerată abatere disciplinară.

Modelul declaraţiei ce trebuie completată de  cadrele didactice poate fi descărcat de mai jos:

Anexa 2 declaratie de interese profesori

Ultima oră

Comentariul meu