constantin chiriac, desemnat cetățean de onoare al sibiului. a primit cheia orașului (foto)
Costantin Chiriac, directorul general al Teatrului Radu Stanca, a fost desemnat cetățean de onoare al orașului Sibiu și a primit cheia orașului, în cadrul unei ceremonii.
Sibiul primește atât de multe din partea oamenilor care îl iubesc. Vineri a fost unul dintre acele momente în care Sibiul, la rândul său, a răsplătit și a onorat pe un altfel de om, o personalitate extraordinară: managerul Teatrului Național Radu Stanca Sibiu și președintele Festivalului Internațional de Teatru Sibiu, domnul Constantin Chiriac.
Primarul Astrid Fodor a fost vineri gazda unei ceremonii în cadrul căreia a înmânat maestrului Constantin Chiriac însemnele ce vin odată cu titlul de Cetățean de Onoare al Municipiului Sibiu, se arată pe pagina de facebook a Primăriei Sibiu.
constantin chiriac, desemnat cetățean de onoare al sibiului. a primit cheia orașului (foto) constantin chiriac, desemnat cetățean de onoare al sibiului. a primit cheia orașului (foto)
Acest eveniment a fost onorat cu prezența de către Înaltpreasfinția sa Mitropolitul Ardealului și Arhiepiscopul Sibiului Laurențiu Streza, doamna Raluca Turcan – Ministrul Culturii, ES Emil Hurezeanu – Ambasadorul României în Austria, doamna Kerstin Ursula Jahn – Consulului Germaniei la Sibiu, domnul Robert Hanea – președinte și CEO al Therme Group, doamna Gilda Lazăr – director corporate affairs & communication la JTI România, aceștia vorbind despre maestrul Chiriac din perspectiva proprie, a colaborării deosebite pe care au avut-o și continuă să o aibă. De asemenea, am fost onorați să avem ca oaspeți conducători de instituții de pe plan local, consilieri ai Sibiului și alți oameni de afaceri care sprijină cultura înțelegând rolul important al acesteia în comunitate și în dezvoltarea lor.
constantin chiriac, desemnat cetățean de onoare al sibiului. a primit cheia orașului (foto)
„În calitatea sa de manager al Teatrului Național Radu Stanca Sibiu, a dezvoltat această instituție la nivelul instituțiilor prestigioase de cultură din lume. Inițiator și președinte al Festivalului Internațional de Teatru Sibiu, Constantin Chiriac a reușit să transforme Sibiul într-o uriașă scenă pentru cultură, pentru artele spectacolului. Rezultatul acestor eforturi este un Festival recunoscut internațional pentru calitatea actului cultural, un regal al artelor spectacolului pentru publicul sibian, românesc și internațional și vizibilitate pentru Sibiu, ca locație culturală de excelență. Efectele Festivalului nu se limitează doar la cultură, ci se răsfrâng asupra turismului sibian, asupra industriei locale a ospitalității și are efecte pozitive asupra economiei sibiene în general. De 30 de ani FITS este unul dintre motoarele de dezvoltare a orașului! Felicitări, maestre Chiriac! Sibiul este onorat să vă aibă alături! În numele orașului, vă mulțumesc pentru o contribuție inestimabilă în conturarea unui Sibiu cultural de care suntem mândri!”, a transmis primarul Astrid Fodor în documentul Laudatio in Integrum căruia i-a dat citire în cadrul ceremoniei.
constantin chiriac, desemnat cetățean de onoare al sibiului. a primit cheia orașului (foto) constantin chiriac, desemnat cetățean de onoare al sibiului. a primit cheia orașului (foto) constantin chiriac, desemnat cetățean de onoare al sibiului. a primit cheia orașului (foto)
„Tot ceea ce am făcut de-a lungul timpului am făcut pentru Sibiu, legat de Sibiu și gândind pentru Sibiu, indiferent în ce loc anume de pe pământ am fost. Mulțumesc acestui oraș! Mulțumesc tuturor echipelor, oamenilor pe care i-am condus și i-am avut în jurul meu și cu care am gândit proiecte! Mulțumesc familiei mele, prietenilor, tuturor celor care au înțeles că, împreună, rațiunea noastră de a fi este a dărui!”, a declarat laureatul, Constantin Chiriac, emoționat de recunoașterea primită din partea orașului despre care vorbește mereu cu admirație oriunde ajunge în lume pentru a pune pe scenă cultura.
Maestrul Constantin Chiriac a primit în cadrul ceremoniei diploma de Cetățean de Onoare al Municipiului Sibiu și cheia orașului și a semnat în Cartea de Onoare de Sibiului.

Ultima oră

Comentariul meu