acționarul fabricilor de zahăr din bod și luduș caută fermieri sibieni pentru achiziţia de sfeclă de zahăr

Mihaela Neagu, în calitate de acționar al fabricilor de zahăr Bod și Luduș, face un apel către toți fermierii din Sibiu şi judeţele învecinate să contacteze și să vină să semneze contractele pentru sfeclă de zahăr.

De la fermierii din  Sibiu, Alba, Brașov, Covasna, Mureș şi Cluj am reușit deja să contractăm peste 5000 ha de sfeclă de zahăr, semn că în Ardeal oamenii încă muncesc şi se dedică misiunii pe care o au în fața consumatorilor de produse românești.” , a transmis, acum câteva zile, într-un comunicat de presă, Mihaela Neagu.

Contractele nu sunt suficiente iar pentru ca fabrica să fie eficientă este nevoie de mult mai mult, după cum a mai precizat acţionara.

Fermierii cultivatori de sfeclă de zahăr au beneficiat, anul trecut, de sprijin de la APIA, când subvenția pentru cultura de sfeclă a avut un cuantum estimat de 900 euro/ha.

Fabrica de zahăr Luduș a trecut, în 2023, în proprietatea antreprenorilor români Mihaela Neagu și Mihail-Daniel Matache, după ce grupul francez Tereos a decis închiderea unității.

Ultima oră

Participă la discuție

1 Commentariu

  1. Daca folosesc materie prima romaneasca au tot respectul meu si cu siguranta voi cumpara doar produsl lor. Dar atat timp cat ai strecurat materie prima din Ucraina sau alte tari EU care importa tot din Ucraina … NU. Momentan nu cumpar zahar din magazine, tot este adus din Austria. Norocul meu este ca in pandemie am facut suficiente rezerve.