Fermierii și transportatorii din județul Sibiu continuă protestele și vineri. Aceștia colindă din nou străzile din municipiu. Guvernul a aprobat joi un pachet de legi, însă agricultorii rămân în stradă, fiindcă măsurile luate sunt „insuficiente”.
UPDATE
Fermierii au mărșăluit prin Sibiu, iar o parte dintre ei au mers și pe șoselele din județ, îndreptându-se către Boița.
ȘTIREA INIȚIALĂ
Zeci de fermieri și transportatori protestează și vineri în municipiul Sibiu. Au venit din nou cu tractoare, cu utilaje, cu camioane, dar și cu mașini mici în oraș și circulă în coloană pe cele mai importante artere.
Traseul avizat pe care îl urmează protestatarii este următorul: intrarea în Municipiul Sibiu dinspre Șura Mică – str. Salzburg – Șos. Alba Iulia – str. Maramureșului – str. Cristian – str. Avrig – str. Argeșului – str. Gheorghe Dima – str. Rahovei – Bulevardul Vasile Milea – Piața Unirii – str. Andrei Șaguna – Șos. Alba Iulia – str. Malului – str. Râului – str. Autogării – Șos. Alba Iulia – zona Aeroport (punct defluire pentru participanții din zona Cristian, Orlat, Gura Râului) – Șos. Alba Iulia – Calea Turnișorului – str. Reconstrucției (punct de defluire pentru participanții din zona Mediaș , Șura Mare, Slimnic, Șeica) – Calea Șurii Mici – ieșirea din Municipiul Sibiu spre Șura Mică.
Traseul va fi parcurs o singură dată de protestatari și, conform avizului, pe străzile cu două benzi pe sens, deplasarea participanților se va face doar pe prima bandă și cu respectarea regulilor de circulație și a indicațiilor reprezentanților Poliției și Jandarmeriei, prezenți în teren. Acțiunea se va desfășura fără blocarea circulației rutiere și a căilor de acces. Nu s-a aprobat staționarea participanților pe traseul de deplasare.
Fermierii din județul Sibiu vor protesta pâna în data de 21 ianuarie în municipiul Sibiu, între orele 12:00 – 20:00.
Guvernul a aprobat un pachet de legi, însă protestatarii spun că acestea nu sunt suficiente, acesta fiind și motivul pentru care vor continua protestele. Printre legile aprobate se numără: sprijin de 100 de euro pe hectar cultivatorilor din sectorul vegetal pentru a compensa pierderile suferite din cauza războiului din Ucraina; echivalarea permisului auto la categoriile B și B1 pentru a conduce tractoare; excepții de la înmatricularea și ITP-ul la vehiculele lente; preț sustenabil la asigurări și plata în rate a RCA.
si copiii…vor sa se faca proteststari…ca uite ce tractoare au.agricultori,țărani,NU! (fernieri-cum isi zic…)sarantoci,au iesit la usa guvernului.eu vreau protestatar, ca E MULTE locuri,si bine vazuti…