ruxandra cibu o acuză pe astrid fodor că ignoră „elefantul” din primăria sibiu: „este o mare problemă la direcția urbanism” (video)

Ruxandra Cibu, președintele filialei județene USR Sibiu, a arătat, într‐un interviu la Ora de Politică, unul dintre motivele pentru care nu au existat investiții majore în orașul de pe Cibin. Problema, deși afectează dezvoltarea municipiului, este ignorată de edil, potrivit acesteia. 

YouTube video

Direcția Urbanism este „elefantul” din Primăria Sibiu, consideră Ruxandra Cibu, care spune că acesta este motivul pentru care nu au existat investiții majore în ultimii ani în oraș. „M-ați întrebat mai devreme de problemele Sibiului. Este un elefant în primărie despre care foarte puțină lume alege să vorbească. Vorbim de Direcția Urbanism. Din discuțiile noastre cu sibienii, cu investitori, cu mediul de afaceri, este o problemă mare, care trebuie rezolvată urgent, pentru că dacă ne dorim investiții și dacă stau să mă uit, nu văd investiții majore în ultimii ani în Sibiu, ba chiar unii au ales să plece din cauza acestor probleme. (…) Nu avem cum să promitem că noi oferim condiții mai bune decât alte orașe, dacă noi nu suntem în stare să elaborăm o documentație de urbanism sau să deblocăm niște lucruri acolo în timp util, să aibă practic investitorii o predictibilitate, pentru că asta e prima condiție: să oferi investitorilor condiții mai bune decât în altă parte”, a spus Ruxandra Cibu la Ora de Politică.  

Potrivit acesteia, departamentul este condus în mod ineficient de arhitectul șef Ioana Urdea. În ultimii ani, mulți angajați capabili și-au dat demisia, motiv pentru care există și un deficit de personal. „Doamna arhitect șef Urdea nu reușește să conducă eficient acel departament. Au plecat foarte mulți oameni capabili de acolo. Primăria este clar într o problemă de deficit de oameni în acel departament și orașul pare să fie blocat din acest punct de vedere. De asta și investițiile practic sunt foarte greu de făcut, pentru că cine vine și vrea să investească la Sibiu, vrea să știe că într-un an de zile își poate ridica fabrica sau își poate face investițiile necesare, ori asta trebuie rezolvată rapid. (…) Înțeleg că doamna Urdea dorește să se pensioneze și atunci sperăm să găsim pe cineva care să reușească să deblocheze, să atragă oameni buni, competenți, care să asigure nivelul de profesionalism care este absolut necesar în Direcția Urbanism”, a adăugat Cibu. 

Aceasta a adăugat că a discutat cu primarul Astrid Fodor despre problema de la Direcția Urbanism, însă nu s-au găsit încă soluții concrete. „Au fost discuții, dar acesta este practic atributul primarului și nu al Consiliului Local, nu este în apanajul consilierilor sau al partidelor politice. Am discutat cu doamna primar inclusiv de asta. Soluții există, dar se pare că nu le-am găsit încă”, a spus Ruxandra Cibu. 

Ultima oră

Comentariul meu