ITP-ul la combine și tractoare va fi făcut la fermele agricultorilor

Inspecția tehnică periodică la categoria vehiculelor lente va fi făcută la sediul proprietarului. Premierul Marcel Ciolacu a anunțat că modificarea este pe ordinea de zi a ședinței de joi a Guvernului. Aceasta reprezintă una dintre solicitările protestatarilor din domeniile agricol și transporturi.

Marcel Ciolacu a anunțat că Guvernul extinde excepțiile de la înmatriculare și inspecția tehnică periodică în cazul vehiculelor lente. De asemenea, RAR va putea efectua ITP-ul la vehiculele agricole sau forestiere cu laboratoare mobile chiar la sediul fermelor.

„Rezonabil este să nu-l pui pe fermier să-și ia utilajele din câmp sau pădure și să meargă la RAR, ci să fie exact invers”, a anunțat Marcel Ciolacu, relatează Mediafax.

În ședința de Guvern se va discuta și despre atestarea profesională a personalului de specialitate din transportul rutier. Se dorește să se realizeze corelarea dispozițiilor privind încheierea și executarea contractului de transport pentru transporturile naționale cu normele internaționale. Concret, abrogăm limita de despăgubire în cazul contractului national după modelul unei convenții recunoscute la nivel internațional, CMR, a adăugat Marcel Ciolacu.Limita de despăgubire va fi stabilită prin voința părților exprimată în contractul de transport.

Citește și: Guvernul decide joi dacă aprobă amânarea temporară a ratelor la creditele agricultorilor afectați de secetă

Guvernul mai lansează dispoziții clare care reglementează examinarea persoanelor ce intenționează să obțină atestarea inițială pentru conducători auto transport persoane sau transport marfă. Alte acte acte normative, din setul agreat împreună cu fermierii și transportatorii, ar putea fi aprobate în ședințe de urgență care vor fi convocate în weekend sau la începutul săptămânii viitoare.

„ASF a anunțat deja public că a găsit împreună cu transportatori calea spre un nivel decent al RCA la transportul de marfă: va fi un preț sustenabil, inclusiv pentru micii transportatori, cu 2-3 camioane care nu au posibilitățile firmelor cu flote mari. În plus, se permite plata în rate a RCA și posibilitatea suspendării poliței cât timp camionul este parcat pe o anumită perioadă din diverse motive”, a precizat premierul Marcel Ciolacu.

Citește și: Fermierii protestează și joi la Sibiu. Zeci de tractoare merg în coloană prin municipiu (video, foto, update)

Ultima oră

Comentariul meu

Publică