isj sibiu a trimis către şcoli calendarul mişcărilor pe posturi a dascălilor din judeţ, pentru 2024-2025

Calendarul mobilităţii personalului didactic de predare din învăţământul preuniversitar pentru anul şcolar 2024-2025  şi Anexa nr.19 la Metodologia cadru  au fost publicate şi transmise către unităţile de învăţământ cu personalitate juridică din ţară.

In baza acestei metodologii, aprobată prin ordinul nr. 6.877/2023, cadrele didactice titulare şi cele suplinitoare, precum şi cele pensionare pot participa la etape de ocupare a catedrelor din invăţămant, pentru anul  şcolar următor.

Inspectoratul Şcolar Sibiu a transmis, în 18 ianuarie 2024, către toate şcolile din Sibiu, Calendarul  privind ordinea desfășurării etapelor de mişcare pe posturi a personalului didactic de predare din învățământul preuniversitar  sibian, pentru anul școlar 2024-2025.

Unele etape, prevăzute în Calendar, au în vedere:

Până la data de 25 ianuarie 2024 -constituirea tuturor posturilor didactice/catedrelor la nivelul unităților de învățământ, a aprobării proiectelor planurilor de şcolarizare și a ofertei educaționale;  precum şi depunerea cererilor de către cadrele didactice și a cererilor de întregire/completare a normei didactice de predare la secretariatele unităților de învățământ.

Perioada 22-30 ianuarie 2024 – organizarea inspecţiilor speciale la clasă/probelor practice/orale de profil, afişarea rezultatelor pe pagina web a inspectoratului şcolar.

Intre 25-26 ianuarie 2024: -întregirea normei didactice de predare pentru personalul didactic de predare titular în două sau mai multe unităţi de învăţământ ori pe două sau mai multe specializări şi completarea normei didactice de predare pe perioadă nedeterminată/determinată a personalului didactic de predare titular la nivelul unităţii/unităţilor de învăţământ în care este titular.

Perioada 25-29 ianuarie 2024- completarea normei didactice de predare pe perioadă determinată pentru cadrele didactice debutante, la nivelul unităţii/unităţilor de învăţământ, cărora li se poate constitui cel puţin o jumătate de normă didactică de predare în baza documentelor de numire/transfer/repartizare pe post/catedră.

Perioada 25-30 ianuarie 2024- constituirea normei didactice de predare, întregirea normei didactice de predare pentru cadrele didactice angajate pe durata de viabilitate a postului/catedrei în două sau mai multe unităţi de învăţământ ori pe două sau mai multe specializări.

Mai multe detalii privind Calendarul mobilităţii personalului didactic de predare din învăţământul preuniversitar pentru anul şcolar 2024-2025, publicat de Ministerul Educaţiei, găsiţi în Anexa 19 de  aici .

Ultima oră

Comentariul meu