părinții elevilor cu dizabilități pot solicita condiţii speciale la simularea sau evaluarea națională. model de cerere

Părinții elevilor cu cerințe educative speciale au dreptul să solicite condiţii speciale  pentru copiii lor, la Simularea și/sau Evaluarea Națională 2024,  în cazul absolvenților de clasa a VIII-a,

Acest drept se referă la elevii cu deficiențe de vedere, de auz, tulburări specifice de învățare și de neurodezvoltare, conform (https://www.edu.ro/evaluare_nationala_ENVIII) privind asigurarea condițiilor de egalizare a șanselor, publicate de Ministerul Educatiei pe site-ul edu.ro.

Inspectoratele scolare au publicat termene diferite pentru depunerea documentelor de către părinți, la Sibiu şi în Mureş se depun până pe 25 ianuarie, în alte județe  cererile se depun până pe 26 ianuarie.

Acest drept prevede depunerea unei cereri la secretariatul școlii frecventate de copil, însoțită de documente justificative, care să presupună adaptarea condițiilor elevilor cu CES la Simularea și/sau Evaluarea Națională 2024.  In cerere se va menționa, de către părinte, modalitatea de adaptare a condițiilor de examinare, în funcție de particularitățile individuale și de cele specifice deficienței elevului in cauză. Vezi modelul de cerere aici:

Anexa 1 Cerere egalizare sanse 2024

Solicitarea se face în baza certificatului de orientare școlară și profesională/a certificatului de încadrare în grad de handicap/a certificatului A5 eliberat de medicul specialist/ a unei adeverințe medicale eliberate de medicul specialist şi / sau de către  comisia județeană a municipiului Sibiu de orientare școlar-profesională (din cadrul CJRAE).

Cererea înregistrată la unităţile de învățământ este valabilă atât pentru simularea examenelor naționale, cât și pentru examenele naționale.

Acestea au obligaţia de a transmite către ISJ, în vederea aprobării, în cel mult trei zile lucrătoare de la data primirii solicitării, cererile depuse de către părinţii elevilor sau elevii majori, dupa caz.

Centrele de examen din judeţul Sibiu, pentru acest an, au fost publicate de catre Inspectoratul Judeţean Sibiu. (vom reveni).

Ultima oră

Comentariul meu