grădiniță nouă pe strada podului, smart lab la „lazăr” și noi săli de clasă la școala 8. câți bani alocă primăria pentru educație în 2024
Colegiul Național Gheorghe Lazăr

Municipalitatea investește, în 2024, 21 la sută din totalul bugetului local în educație. Mai exact, 241,06 milioane de lei vor fi folosiți pentru reabilitarea și eficientizarea energetică a mai multor unități de învățământ. Anul acesta, vor fi elaborate și documentațiile tehnico-economice pentru amenajarea unei grădinițe noi. 

Propunerea de buget atinge 1,15 miliarde de lei în 2024, fiind o sumă record, iar 21% din bani merg la proiectele implementate pe Educație. 

În curs de execuție se află mai multe proiecte, printre cele mai importante fiind reabilitarea unui corp de clădire a școlii nr. 12 din Piața Cluj, amenajarea terenurilor de sport de la școala Regina Maria și de la școala nr. 8, eficientizarea energetică a clădirilor școlii Regele Ferdinand, nr. 25 și a grădiniței nr. 5 și reabilitarea și extinderea căminului de pe strada Oituz, ca viitor sediu al Liceului de Artă. 

Anul acesta sunt în curs de contractare a execuției și alte lucrări, cum ar fi construcția unei clădiri, cu destinația de creșă și grădiniță, la Școala Gimnazială nr. 12, dar și reabilitarea imobilului Maria Tereza pentru utilizarea lui în scop educațional. Urmează să fie eficientizate energetic 13 clădiri ale unor unități de învățământ din municipiu, dar mai multe școli vor fi dotate cu mobilier, echipamente IT și echipamente pentru sport. În 2024, se va contracta și reabilitarea fațadei Colegiului Gheorghe Lazăr. 

Primăria intenționează să facă încă o grădiniță în Sibiu. Aceasta va fi amenajată într-un imobil existent, aflat pe strada Podului. Anul acesta vor fi elaborate documentațiile tehnice. De asemenea, tot în 2024, se vor elabora documentațiile tehnico-economice pentru reabilitarea unui spațiu situat la etajul II al Colegiului Gheorghe Lazăr, pentru a fi amenajate două spații de tip Smart Lab, dar și un grup sanitar. Se vor face documentațiile și pentru a putea demola o anexă, iar apoi construi un spațiu în vederea amenajării de noi săli de clasă la Școala Gimnazială nr. 8. La grădinița cu program prelungi Elefănțelul Curios se vor întocmi documentațiile pentru amenajarea unui sașiu exterior unde să se desfășoare ore în aer liber. 

Propunerea de buget al Municipiului Sibiu, în 2024, a fost supusă consultării publice. Cetățenii au timp până la finalul lunii să analizeze documentul și să transmită sugestii sau întrebări.

Ultima oră

Comentariul meu