sala transilvania, renovată energetic cu peste 51 milioane lei. consilierii aprobă de urgență o hotărâre

Sala Transilvania va fi renovată energetic cu peste 51 de milioane de lei. Proiectul și cheltuielile aferente trebuie aprobate de urgență, astfel încât Consiliul Județean să poată primi finanțare nerambursabilă prin Programul Regiunea Centru (PR Centru) 2021 – 2027. 

Consilierii județeni vor vota, în cadrul unei ședințe extraordinare programată pentru data de 18 ianuarie, un proiect de hotărâre ce privește renovarea energetică a Sălii Transilvania și cheltuielile legate de proiect.

Peste 51 de milioane de lei va costa renovarea energetică a Sălii Transilvania. Cei mai mulți bani reprezintă fonduri nerambursabile ce vor veni prin Programul Regiunea Centru (PR Centru), 2021-2027. Consiliul Județean va contribui cu 1.242.780,49 lei. 

Odată cu reabilitarea energetică a clădirii, se vor reduce emisiile de CO2, dar și consumul anual de energie pentru încălzire. „Unitatea Administrativ Teritorială Județul Sibiu a depus spre finanțare proiectul Renovarea energetică a Sălii Polivalente Transilvania Sibiu, în vederea renovării aprofundate a clădirii publice (corp C1 – construcții administrative și social culturale) Sala Polivalentă Transilvania Sibiu, prin creșterea performanței și eficienței energetice a clădirii publice, utilizarea eficientă a resurselor și reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră. Astfel, Unitatea Administrativ Teritorială Județul Sibiu ca beneficiar al acestui proiect, vizează îmbunătățirea performanței energetice a clădirii Sala Polivalentă Transilvania Sibiu, prin reducerea consumului de energie, a emisiilor de carbon şi extinderea utilizării surselor regenerabile de energie, îmbunătățirea calității vieții pentru toţi utilizatorii prin îmbunătățirea confortului termic, a condițiilor de igienă, a siguranței şi calității aerului, toate acestea fiind în acord cu principiile strategice stabilite la nivel Uniunii Europene în domeniul eficienței energetice”, se arată în referatul de aprobare care însoțeste proiectul. 

Proiectul a fost depus spre finanțare în cadrul proiectului mai sus menționat, iar prin adresa ADR Centru din 5 ianuarie 2024, înregistrată la CJ Sibiu, a fost transmis faptul că a fost demarată etapa contractuală. Prin urmare, în conformitate cu prevederile Ghidului Solicitantului, este obligatoriu ca CJ Sibiu să transmită hotărârea de aprobare a proiectului și a cheltuielilor aferente. 

Ultima oră

Comentariul meu