plafonarea adaosului comercial pentru alimentele de bază ar putea fi prelungită

Ministrul Agriculturii, Florin Barbu, a anunțat luni că măsura privind plafonarea adaosului comercial pentru alimentele de bază ar putea fi prelungită și după data de 31 ianuarie 2024, notează ȘtirilePROTV.

Barbu a precizat că măsura a avut un impact pozitiv asupra prețurilor la alimentele de bază, care au scăzut cu până la 28% în 2023, comparativ cu anul precedent. De asemenea, ministrul a subliniat că măsura este importantă pentru familiile cu venituri mici și medii, care reprezintă 50% din populația României.

Întrebat dacă mielul ar putea fi introdus pe lista produselor cu adaos comercial redus, Barbu a răspuns că va lua în considerare această propunere după ce va discuta cu reprezentanții comercianților și procesatorilor.

Discuțiile cu aceștia au fost amânate pentru miercuri, după ce negocierile au durat mai mult decât se aștepta.

Ordonanţa de Urgenţă nr. 67/2023 privind instituirea unei măsuri cu caracter temporar de combatere a creşterii excesive a preţurilor la unele produse agricole şi alimentare a intrat în vigoare pe 1 august 2023 și viza 14 grupe de produse alimentare. La finele lunii octombrie, Guvernul a aprobat prelungirea cu 90 de zile a măsurii de limitare a adaosului comercial la unele alimente, incluzând și noi produse în această listă.

Ultima oră

Comentariul meu