paricidul de pe goethe. autorul rămâne în arest alte 30 de zile. ancheta nu s-a încheiat

Autorului paricidului asupra fostului director al Direcției Agricole din Sibiu i s-a prelungit măsura arestului preventiv. Andrei Neamțiu rămâne în spatele gratiilor încă o lună, în ciuda cererii de a fi lăsat să plece acasă. 

Andrei Neamțiu, tânărul care și-a ucis tatăl, pe fostul director al Direcției Agricole din Sibiu, a încercat în repetate rânduri să îi convingă pe magistrați să meargă acasă. Acesta a cerut, prin intermediul avocatului, să fie plasat fie în arest la domiciliu, fie sub control judiciar. Fiecare cerere pe care a făcut-o până acum a fost respinsă. Sărbătorile tot după gratii și le-a petrecut. (DETALII AICI) 

Zilele trecute, măsura arestului preventiv i-a fost prelungită. Tânărul rămâne în închisoare până în 10 februarie, cel puțin. „Admite propunerea formulată de Parchetul de pe lângă Tribunalul Sibiu și în consecință: (…) dispune prelungirea duratei măsurii arestării preventive pentru o perioadă de 20 de zile, începând cu data de 22.01.2024 până la data de 10.02.2024, inclusiv, a inculpatului: N. A. I. (…) respinge cererea inculpatului de înlocuire a măsurii arestului preventiv cu măsura arestului la domiciliu”, se arată în soluția publicată pe portalul instanțelor de judecată.

Vă reamintim că, în luna octombrie 2023, Nicolae Neamțiu, inginer agronom, fost șef al Direcției Agricole a Județului Sibiu, a fost omorât de fiul lui cel mare în locuința lor de pe strada Goethe din zona parcului Sub Arini. Bărbatul avea 50 de ani. 

Andrei Neamțiu era consumator de droguri. Ani la rândul, părinții lui au încercat să îl ajute și să îl aducă pe drumul cel bun. Avea un istoric cu tulburări psihice și fusese internat de două ori la Spitalul de Psihiatrie din Sibiu, în speranța că starea lui se va îmbunătăți. Dar, în noaptea de 22 spre 23 octombrie, și-a pierdut cumpătul și a început să își lovească părintele. S-a năpustit asupra lui cu pumnii și picioarele, iar omul a murit. Andrei a sunat la 112 la scurt timp și a anunțat că tatăl lui a decedat. Polițiștii l-au găsit pe tânăr în casă, lângă cadavrul plin de urme de violență. Era confuz și nu își aducea aminte mare lucru. În acea noapte era drogat, consumase „iarbă” și cristal. (VEZI AICI POVESTEA PE LARG) 

Ultima oră

Comentariul meu