cod qr şi redactare bilingvă pentru diplomele de studii. suplimentele vor avea un nou format

Ministerul Educaţiei a publicat recent proiectul de Hotărâre de Guvern privind aprobarea tipurilor de conținut și formatul actelor de studii,  pentru nivelul   de  învățământ  superior, precum și al suplimentului la diplomă, document prezent pe site-ul ministerului .

 Printre principalele elemente de noutate, care vor modifica forma actuală  a actelor de studii pentru învățământului superior, este prevăzut ca, începând cu anul universitar 2023-2024, acestea sa fie  însoțite de suplimentul la diplomă doar în format Europass, utilizat la nivel european, document care oferă informaţii despre calificările obţinute.

O altă noutate se referă la faptul că noile acte de studii vor conţine, in mod obligatoriu, ca element distinctiv, un cod QR, unic pentru fiecare. Această cerinţă este valabilă şi pentru diplomele eliberate pentru titlul de doctor.

De asemenea, toate actele de studii vor fi redactate bilingv, în limba română și în limba engleză.

Proiectul este pus în consultare publică de către Minisiterului Educaţiei şi conţine 12 anexe, inclusiv noua formă de supliment în format Europass, care poate fi vizionată aici:

https://www.edu.ro/sites/default/files/Anexa%2012%20-%20Supliment%20EUROPASS%20la%20diploma.pdf

Ultima oră

Comentariul meu