Ciolacu, despre protestele fermierilor și transportatorilor: „Sunt îndreptățite, dar regret că nu a existat dialog”
foto G4Media

Premierul Marcel Ciolacu a declarat luni, la Antena 3 CNN, că protestele fermierilor și transportatorilor sunt îndreptățite, însă regretă că nu a existat un dialog inițial cu autoritățile pentru găsirea unor soluții „înainte să se ajungă la blocarea drumurilor”.

Ciolacu a spus că înțelege frustrarea fermierilor și transportatorilor, care au acumulat nemulțumiri în timp din cauza unor probleme precum creșterea costurilor, inflația și războiul din Ucraina.

În ceea ce privește protestele transportatorilor, Ciolacu a spus că există în continuare negocieri privind asigurarea RCA, dar că este posibil ca jumătate din noua acciză la motorină să se întoarcă la transportatori și la distribuitori.

Ciolacu a mai spus că în următoarele două zile vor fi găsite toate soluțiile pentru fermieri și transportatori, însă nu va da ordonanțe peste noapte. În ceea ce privește fermierii, Ciolacu a spus că 90% dintre solicitările acestora s-au închis.

FERMERII AU DEPUS COROANE LA PREFECTURA SIBIU 

Ciolacu a mai spus că România a dat ajutoare de stat aprobate de Comisia Europeană și o subvenție de aproape 3 miliarde de euro fermierilor în 2023, iar anul acesta, cu IMM Invest, cu facilitățile în investiţiile în procesare, o să fie mult mai mult.

În concluzie, premierul Ciolacu a recunoscut că protestele fermierilor și transportatorilor sunt îndreptățite și că autoritățile au greșit că nu au început un dialog mai devreme pentru găsirea unor soluții.

Ultima oră

Comentariul meu