cinci șoferi băuți au dat nas în nas cu polițiștii sibieni în trafic
foto: arhivă

Cinci șoferi s-au ales cu dosar penal, în weekend, după ce au circulat băuți pe șoselele din județul Sibiu. 

Primul „client” al polițiștilor a fost un avrigean în vârstă de 56 de ani. „La data de 13 ianuarie a.c., în jurul orei 00.30, în timp ce desfășurau activități specifice pe linia prevenirii și combaterii conducerii sub influența alcoolului și substanțelor psihoactive, pe DJ 105G, în afara localității Mârșa, polițiștii rutieri din cadrul Poliției Orașului Avrig au oprit pentru control două autoturisme. La volanul primului autoturism a fost identificat  un avrigean în vârstă de 56 de ani, a cărui testare alcoolscopică a indicat un rezultat de 0,74 mg/l alcool pur în aerul expirat”, au transmis reprezentanții IPJ Sibiu.

Al doilea autoturism oprit în aceeași zonă a fost condus de către un bărbat în vârstă de 43 de ani, din Mârșa, testarea alcoolscopică a acestui șofer indicând o valoare de 1,43 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Cei doi conducători auto au fost însoțiți la o unitate medicală unde li s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei în sânge. Ambii șoferi sunt cercetați penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere sub influența alcoolului.

Următoarea zi, în jurul orei 09.00, în afara orașului Agnita, polițiștii Secției de Poliție Rurală Agnita au oprit pentru control un autoturism condus pe DJ 105 de către un bărbat în vârstă de 56 de ani, din Agnita. Din verificările efectuate a rezultat faptul că dreptul bărbatului de a conduce autovehicule pe drumurile publice este suspendat, iar rezultatul testării sale alcoolscopice a indicat o valoare de 1 mg/l alcool pur în aerul expirat. Și el s-a ales cu dosar penal. 

Mai târziu, în jurul orei 11.00, în municipiul Sibiu, polițiștii Biroului Rutier Sibiu au oprit pentru control un autoturism condus pe Calea Gușteriței de către un sibian în vârstă de 45 de ani. Testarea alcoolscopică a șoferului a indicat un rezultat de 1,29 mg/l alcool pur în aerul expirat, însă bărbatul a refuzat recoltarea probelor biologice în vederea stabilirii alcoolemiei în sânge. În baza celor constatate, polițiștii rutieri au deschis un dosar de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii prevăzute de articolul 337 din Codul penal.

La data de 14 ianuarie, în jurul orei 22.30, în Hamba, polițiștii Secției de Poliție Rurală Șelimbăr au oprit pentru control un autoturism condus pe strada Pădurii de către un localnic în vârstă de 25 de ani. Polițiștii au constatat că cel aflat la volan nu deține permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule, iar testarea sa alcoolscopică a indicat un rezultat de 0,91 mg/l alcool pur în aerul expirat. În cauză, s-a deschis un dosar de cercetare penală care vizează săvârșirea infracțiunilor de conducere fără permis, respectiv conducere sub influența alcoolului.

Ultima oră

Comentariul meu