record de evenimente nefericite pe munte în românia. salvamontiștii sibieni au avut 4 intervenții

A fost o zi geroasă la munte și, în același timp, o zi de foc pentru salvamontiștii din toată țara. Aceștia au primit un număr record de solicitări. În Sibiu, salvatorii montani au participat la patru intervenții.

Reprezentanții Salvamont România transmit că sâmbătă s-au înregistrat 112 apeluri prin care era solicitată intervenția salvatorilor. „Zi geroasă, dar zi de foc pentru salvamontiștii din întreaga țară solicitați sa intervină la un număr îngrijorător de mare de evenimente, record nedorit al acestei ierni. În ultimele 24 de ore, la Dispeceratul Național Salvamont s-au primit 112 apeluri prin care se solicita intervenția de urgență a salvamontiștilor”, informează aceștia.

Cele mai multe apeluri, 11 la număr, au fost în Maramureș, apoi 10 la Salvamont Voineasa și 10 la Salvamont Lupeni. Patru apeluri au fost primite și de către Salvamont Sibiu.

În cazul intervenților au fost salvate 155 persoane, dintre acestea 38 au fost predate Serviciului de Ambulanță sau SMURD și una la elicopterul IGAv pentru transport la spital. Din păcate, o persoană a decedat și a fost predată la Serviciul IML.

„Temperaturile scăzute au impus intervenții foarte rapide ale salvamontiștilor astfel încât persoanele accidentate sa nu fie expuse foarte mult frigului, apoi transportate urgent la Ambulanță sau în punctele calde amenajate special. Salvamont România, singurele structuri abilitate legal să desfășoare activități de salvare montană ale persoanelor cu afecțiuni medicale accidentate pe munte, va îndeamnă la prudență și responsabilitate în derularea activităților montane și vă invită să le fiți alături în campania de reducere a numărului de accidente montane! S-au mai primit 51 apeluri prin care se solicitau sfaturi și informații despre diferite trasee turistice din zona montană”, au transmis reprezentanții Salvamont România.

Ultima oră

Comentariul meu