Raluca Turcan anunţă că va fi anul investiţiilor de 100 de milioane de euro în educaţie în Sibiu

Ministrul Raluca Turcan, deputat de Sibiu, a declarat sâmbătă, că acest an va fi anul unor investiţii de 100 de milioane de euro în judeţ.

„Anul 2024 va fi anul investițiilor în educație în Sibiu, investindu se în sistemul educațional din Sibiu 100 de milioane de euro prin Planul Național de Redresare și Reziliență”, a precizat Raluca Turcan.

 

143 de şcoli vor fi modernizate cu 121 de milioane de lei

„Astfel, în județul Sibiu avem în momentul de față 143 de școli care au atras 121 de milioane de lei pentru modernizarea școlilor prin dotarea cu echipamente digitale, laboratoare de informatică, cabinete școlare, mobilier, materiale didactice”, a spus Raluca Turcan.

40 de şcoli încearcă să prevină abandonul elevilor cu 32 de milioane de lei

„40 de școli au contractat și derulează deja 40 de proiecte în valoare de 32 de milioane de lei, prin care se urmărește reducerea abandonului școlar. 17 școli sunt în perioada de contractare a proiectelor pentru prevenirea abandonului școlar, în valoare de încă 20,5 milioane de lei.”, a arătat Raluca Turcan.

31 de şcoli vor avea laboratoare inteligente, iar 5 vor avea chiar două astfel de laboratoare

„31 de școli vor beneficia de laboratoare inteligente, 5 unități de învățământ. Dintre acestea vor beneficia și de un al doilea smart lab, la valoarea contractelor fiind de 9 milioane de lei”, a declarat Raluca Turcan.

12 şcoli vor primi 100 de milioane de lei pentru construcţii şi renovare

„12 școli vor beneficia de proiectul Școli verzi, construcția de școli, reabilitarea celor existente, valoarea finanțării fiind de 100 de milioane de lei”, a adăugat Raluca Turcan.

56 de localităţi vor primi microbuze şcolare

„56 de localități din județul Sibiu vor beneficia de microbuze școlare, valoarea proiectului fiind de 36 de milioane de lei, inclusiv cu cofinanțarea Consiliului Județean Sibiu”, a mai anunţat Raluca Turcan.

123 de milioane de lei pentru învăţământul dual

Raluca Turcan a mai precizat că învăţământul dual din judeţul Sibiu va primi o finanţare de 123 de milioane de lei.

42 de milioane pentru universităţile din Sibiu

„Cele două universități sibiene, Universitatea Lucian Blaga și Academia Forțelor Terestre, mai beneficiază de peste 42 de milioane de lei finanțare pentru investiții în digitalizare”, a spus Raluca Turcan.

„Ce se întâmplă în Sibiu cu școli mai bune, condiții mai bune, mai primitoare, cu elevi mai bine pregătiți, cu profesori mai bine formați și motivați financiar, Se întâmplă în toată România”, a concluzionat Raluca Turcan.

 

 

Ultima oră

Comentariul meu

Publică