muzeul național brukenthal va avea un nou director plin, în urma unui concurs. alexandru chituță este actualul manager interimar

Ministrul Culturii, Raluca Turcan, a anunțat sâmbătă, că urmează să se organizeze concursuri pentru posturile de directori, până la finalul anului, acolo unde există conduceri interimare. În cazul Sibiului este vorba de Muzeul Național Brukenthal.

„Există management interimar la mai multe instituții de cultură și într un calendar, într-o perioadă care să nu bulverseze activitatea culturală a acelor instituții, iau în calcul organizarea de concursuri”, a declarat Raluca Turcan, într-o conferință de presă.

În prezent, Muzeul Național Brukenthal este condus de Alexandru Chituță, manager interimar și fost director de Marketing al instituției. În mandantul său, Chituță a reușit creșterea numărului de vizitatori, deci și a încasărilor, dar și organizarea de mai multe evenimente ale muzeului sibian, potrivit bilanțului făcut de acesta și comunicat publicului prin intermediul presei.

Alexandru Chituță a anunțat prima dată, într-un interviu acordat pentru Ora de Sibiu, că ia în calcul să se înscrie la concursul pentru manager al Muzeului Național Brukenthal. Urmăriți interviul mai jos:

YouTube video

 

 

 

Ultima oră

Comentariul meu