csu câștigă la limită în deplasarea de la ploiești. un junior de 16 ani a debutat în echipa sibiană

CSU Sibiu a urcat pe locul 3 în Conferința B a Ligii Naționale de baschet masculin, după succesul de sâmbătă seara, 89-87 la Ploiești, cu CSM Petrolul.

Fără americanii Loving și Threatt,  CSU Sibiu a avut mult de furcă până să câștige pe terenul penultimei clasate, CSM Ploiești, într-un meci din etapa a 17-a a Ligii Naționale de baschet masculin.

YouTube video

Primul sfert a fost echilibrat și prahovenii au condus cu 26-24 după 10 minute. Sibienii au controlat al doilea sfert și la pauza mare conduceau cu 47-38.

Sfertul al treilea s-a încheiat cu scorul de 71 – 62 pentru CSU Sibiu. Petrolul a revenit în ultimul sfert și a trecut în avantaj, 87-85 cu 30 de secunde înainte de final. Pratt a reușit însă coșul decisiv de trei puncte, iar la faza următoare, Barro i-a pus capac lui Funderburk, însă posesia le-a aparținut tot gazdelor de la tușă. Cu trei secunde înainte de final, gazdele nu au reușit să repună, au comis abatere de cinci secunde, iar CSU Sibiu și-a asigurat victoria: 89-87.

Liderii lui CSU au fost Nandor Kuti (14 puncte), Pavlin Ivanov (14 puncte), Rareș Uță (13 puncte), Monyea Pratt (10 puncte), Mirel Dragoste (10 puncte) și Mouhamed Barro (10 puncte). De remarcat debutul  la CSU al lui Elias Drăgan (16 ani), jucător aflat la primul meci în Liga Națională și care a reușit nu mai puțin de 9 puncte în nici 6 minute petrecute pe teren.

CSU va termina sezonul regular în Sala Transilvania, contra ultimei clasate, CSM Focșani. Echipa lui Tomas Rinkevicius este calificată matematic în Top 10.

 

 

Ultima oră

Comentariul meu