Mino Sota iubeste ciorba de văcuță. Japonezul de la FC Hermannstadt visează la un transfer: ”Să joc în națională, dar trebuie să merg la o echipă mai mare”

Din 2021 la Sibiu, Mino Sota (29 ani) este unul dintre cei mai apreciați jucători de la FC Hermannstadt, dar niponul se gândește să facă pasul din vară spre o echipă mai puternică. 

Mijlocașul Mino Sota a vorbit în Antalya cu GSP.ro și a dezvăluit ce adoră în România, dar și ce își propune din vară, când i se termină contractul cu FC Hermannstadt.

A ajuns la Sibiu în 2021 de la Metaloglobus, iar peste un an a promovat în Liga 1 cu FC Hermannstadt. Aceasta este cea mai frumoasă amintire din România. ”A fost cel mai frumos moment al meu în România, a fost o bucurie de nedescris, nebunească.”

Mino Sota iubeste ciorba de văcuță. Japonezul de la FC Hermannstadt visează la un transfer: ”Să joc în națională, dar trebuie să merg la o echipă mai mare”

Niponul își dorește să joace într-un campionat mai puternic, pentru a avea șansa să debuteze în naționala Japoniei. ”Scopul meu e fotbalul, acest sport este totul pentru mine, asta mi-am dorit să fac și mă bucur că îmi câștig existența din pasiunea mea. Aș vrea să mă transfer într-un campionat mai puternic și să joc cât mai mult, la fel ca Takayuki. Dacă voi evolua la o echipă mai mare, probabil voi avea o șansă să joc și pentru echipa națională a Japoniei.”

Îi lipsește infrastructura din Japonia

Mino adoră mânarea românească, dar duce dorul infrastructurii net superioare din Japonia. ”Iubesc ciorba de văcuță cu ardei iute, aș mânca mereu. Îmi plac și sarmalele și micii. Din Japonia, pe lângă sushi, v-aș recomanda ramen și sashimi, este pește crud, dar nu găsesc în România. Cu siguranță, îmi lipsește infrastructura din Japonia, face viața oamenilor mai ușoară, dau exemplu cu trenurile, acolo 1000 km o parcurgi în 3 ore. În România, faci 6-7 ore de la Sibiu la București, iar distanța e mult mai mică” explică mijlocașul central.

Pe lângă mâncare, Mino e impresionat și de români pe care îi știe ca fiind glumeți.  „Simt că mă respectă. Cred că românii au o părere foarte bună despre țara mea, despre japonezi, și se poartă foarte frumos cu mine. Îmi place și că sunteți un popor glumeț, vă place să râdeți” a mai spus niponul pentru GSP.ro.

Este fan Arsenal

Unul dintre idolii săi a fost chiar Gică Hagi, antrenorul Farului., dar o îndrăgește și pe Simona Halep. ”Toată Japonia îl știe pe Mister Hagi după Campionatul Mondial din 1994. Îmi place și de băiatul său, Ianis, un jucător destul de bun. Iar din Liga 1 îl apreciez pe Darius Olaru, un fotbalist extrem de muncitor. O știu și pe Simona Halep, îmi place mult cum joacă, e o luptătoare, nu renunță. Am văzut un documentar despre ea, cum își petrece timpul acasă, ce mânâncă”.

Mentorul lui Mino este Takayuki Seto, celălalt japonez din Liga 1. ”Vorbesc aproape zilnic cu el, e un fel de profesor pentru mine. M-a ajutat foarte mult la începutul meu în România și mi-aș dori să ajung ca el, să joc în grupele Europa League sau chiar Champions League. Urmăresc  Premier League, țin cu Arsenal, au jucat mai mulți japonezi acolo.”

Mino Sota iubeste ciorba de văcuță. Japonezul de la FC Hermannstadt visează la un transfer: ”Să joc în națională, dar trebuie să merg la o echipă mai mare”

 

 

Ultima oră

Comentariul meu