În cadrul ședinței de Consiliu Local de la Primăria din Cisnădie s-a iscat un scandal de amploare după ce proiectul de hotărâre care privește achiziționarea unui teren, situat în Cartierul Arhitecților, pentru construirea unei grădinițe și a unei școli a fost respins.
[brid video=”1525554″ player=”38897″ title=”Scandal la ședința de consiliu de la Cisnădie. Proiectul pentru construirea unei școli în Cartierul Arhitecților a fost respins (foto, video)” duration=”67″ description=”Scandal la ședința de consiliu de la Cisnădie. Proiectul pentru construirea unei școli în Cartierul Arhitecților a fost respins ” uploaddate=”2024-01-11″ thumbnailurl=”https://cdn.brid.tv/live/partners/15671/snapshot/1525554_th_659ffdc6cd416_1704984006.jpg” image=”https://cdn.brid.tv/live/partners/15671/snapshot/1525554_sd_659ffdc6cd416_1704984006.jpg” contenturl=”https://cdn.brid.tv/live/partners/15671/sd/1525554.mp4″ width=”16″ height=”9″]
Zeci de părinți tineri, care locuiesc în Cartierul Arhitecților, au participat la ședința Consiliului Local, joi, în cadrul primăriei din Cisnădie. Ședința a început cu proiectul numărul șase, cel care a stârnit controverse, replici acide între membrii consiliului și, totodată, revolta părinților care au fost prezenți.
Proiectul dezbătut în decursul unui timp îndelungat prevede „achiziționarea de către orașul Cisnădie a imobilului teren situat pe strada Sibiului – FN Cartierul Arhitecților, în vederea construirii unei unități de învățământ (grădiniță și școală), întocmit de Direcția tehnică”. Acesta nu a trecut mai departe deoarece consilieri locali USR, respectiv Andreea Zîmța, Anca Tătaru, Adrian Sinkievici, Adrian Daneș, Mihaela Seușan au votat împotriva proiectului de hotărâre. De asemenea, consilierul PRO România Cornel Vintilă a votat împotriva proiectului.
Încă de la începutul ședinței de consiliu, consilierii locali și-au adus acuzații. Președintele consiliului, Ionel Curlea, a încercat să mențină o ordine a ședinței însă discuțiile și acuzațiile au acaparat de îndată ședința. Dacă la început primarul, Gheorghe Huja nu s-a contrat cu consilierii, după prima jumătate de oră lucrurile au degenerat. Zeci de sibieni au asistat la certurile și tonul ridicat al consilierilor care încercau să se facă auziți.
„Indiferent de culoarea politică, înțelegând necesitatea acestui demers, consilierii locali ai PNL, ai PSD, ai Forumului German și parțial din Pro România au votat în favoarea acestei decizii, cu excepția celor șase reprezentanți ai USR. Tocmai consilierii locali care au făcut o temă electorală la alegerile din 2020, construirea școlii în Cartierul Arhitecților au oprit acest proiect inițiat de domnul primar cu scopul de a nu se construi școală și grădiniță pe mandatul acestuia”, a citit viceprimarul Dănuț Mihai Filip din comunicatul de presă pregătit pentru ședință.
„Taci din gură!”
Unul dintre motivele aduse de consilierii locali care au votat împotriva proiectului a făcut referire la lipsa rețelei de apă pe terenul unde ar fi urmat să fie construită școala și grădinița. „Numai prostii vorbiți. Este tub de 5oo aprobat care duce până la Sibiu. Magistrală, doamnă! Nu mai vorbi prostii ca să induci oamenii aceștia în eroare. În al doilea rând, să presupunem că trebuie să băgăm utilități. Aceasta este problema voastră încât vreți să votați împotrivă? Introducem și utilitățile. Avem un proiect de canalizare spre finanțare. Noi o să avem toate utilitățile până la momentul construirii școlii. Taci din gură că vorbești numai prostii”, a spus Primarul orașului Cisnădie, Gheorghe Huja.
Ședința s-a lăsat și cu aplauze la adresa unui părinte care și expus punctul de vedere și a explicat în fața consilierilor locali ce înseamnă drumul și stresul pe care părinții, cât și copiii îl au când vine vorba despre transportul la școală, în Sibiu. „Să îmi zică cine are copii și cine stă în Cartierul Arhitecților. Dacă tu nu știi care sunt necesitățile și ce înseamnă să mă trezesc la șase dimineața , să mă duc să iau transport, să ajung în Sibiu ca să duc copilul la școală și nu știți cât stres este asupra unui copil. Este un efort foarte mare și pentru noi părinții. Înțeleg că poate este și o mândrie politică în sensul că cine face primul, dar pentru mine nu contează cei care fac, ci cei care sunt împreună să facă acest lucru”, a spus un părinte.
Proiectul care prevede achiziționarea unui teren, situat în Cartierul Arhitecților, pentru construirea unei grădinițe și a unei școli a fost în cele din urmă respins din cauza consilierilor locali USR și al unui consilier Pro România care a votat împotrivă.