ilie sitariu, călăuza ucigașilor lui kreiner, vrea acasă. magistrații i-au prelungit arestul preventiv

Ilie Sitariu, bărbatul din județul Timiș care le-a fost călăuză ucigașilor lui Adrian Kreiner, mai stă cel puțin o lună în spatele gratiilor, asta deși a contestat măsura cerând să fie lăsat acasă. 

Criminalii lui Adrian Kreiner au fost aduși în Sibiu de Ilie Sitariu, un bărbat în vârstă de 44 de ani, din Dumbrăvița, județul Timiș. Tot el este cel care s-a întâlnit cu ei după atacul din vila de pe Moldoveanu. Sitariu l-a transportat pe unul dintre ei în afara granițelor țării chiar în noaptea în care Kreiner a murit.

Oamenii legii l-au prins la câteva zile după atac, astfel că a fost nevoit să ofere toate informațiile pe care le are despre criminali. După ore întregi de audieri și percheziții la locuința lui din Dumbrăvița, omul a fost reținut. Ulterior, a fost arestat preventiv, însă măsura nu i-a fost deloc pe plac, astfel că a contestat-o. La fel a făcut și luna aceasta, cerând să fie plasat fie în arest la domiciliu, fie sub control judiciar. Magistrații i-au respins din nou cererea și au prelungit măsura arestului preventiv. 

Citește și: Pontul despre Adrian Kreiner, venit de la un prieten. „A încercat să-i dea somn. Regretă fapta, e credincios”

„(…) constată legalitatea și temeinicia măsurii arestării preventive a inculpatului S.I.. (…) menţine măsura arestării preventive a inculpatului S.I., măsură dispusă prin Încheierea penală nr. 104/CC a Tribunalului Sibiu din data de 17.11.2023 în dosar nr. 2706/85/2023. Respinge cererea formulată de inculpat, prin apărător ales, privind înlocuirea măsurii arestului preventiv cu măsura arestului la domiciliu sau a controlului judiciar”, se arată în soluția pe scurt publicată pe portalul instanțelor de judecată. 

Ilie Sitariu a fost arestat preventiv în data de 17 noiembrie, fiind cercetat pentru săvârșirea infracțiunii de „favorizare a făptuitorului”. Până în 11 februarie, cel puțin, acesta va rămâne în spatele gratiilor.

Ultima oră

Comentariul meu