Trans Agape construiește un depozit de legume și fructe în Sibiu. Patron: „Vom aproviziona magazinele de la producători locali”
Sursa: Facebook/Trans Agape

Trans Agape construiește un depozit pe strada Henri Coandă din Sibiu. Aici vor fi aduse fructe și legume de la producători locali, iar mai apoi vor fi distribuite în magazinele din oraș. Înainte de toate, este nevoie să fie elaborat Planul Urbanistic Zonal (PUZ), astfel că sibienii care au observații sau propuneri sunt invitați să le transmită municipalității. 

Magazinele Trans Agape sunt aprovizionate cu fructe și legume ce provin, în mare parte, de la producători din județul Sibiu. Pentru a-i putea susține mai mult pe aceștia, dar și pentru a le oferi la raft sibienilor produse bio, reprezentanții societății își doresc să construiască un spațiu, în zona fabricii de pe strada Henri Coandă, unde să poată fi depozitate toate aceste produse locale.

„Va fi un depozit de produse alimentare, un depozit intermediar pentru fructe și legume, pentru rețeaua noastră de magazine. Noi achiziționăm deja fructe și legume de la producători locali, din imediata apropiere a Sibiului. Dar producătorul local nu are posibilitatea să depoziteze produsele, astfel că noi le vom lua și le vom depozita în acest spațiu ce va fi construit pe strada Henri Coandă. Terenul este situat în vecinătatea pârâului, acolo vom face acest depozit. Vrem să fim competitivi pe piață și să venim cu altceva pentru clienți, să putem concura cu marii retaileri. Cu asta ne lăudăm, că putem vinde produsul omului din Vurpăr, din Roșia, din Șura, de pe Valea Hârtibaciului. De mai mult timp avem producători care ne furnizează cartofi, salată, mere, cireșe și așa mai departe. Evităm pe cât posibil să luăm din alte țări produse care se cultivă și la noi. Încercăm pe cât se poate să le luăm de la noi, din zona locală. Lucrăm foarte bine cu oamenii din zonă deja de câțiva ani”, a spus, pentru Ora de Sibiu, Vasile Presecan, patronul Trans Agape. 

Produsele locale sunt la mare căutare pe piața din Sibiu. Chiar dacă uneori prețurile sunt mai ridicate, clienții se orientează către legumele și fructele cultivate în județ. „La noi în magazine, prima dată se vând produsele locale, chiar dacă uneori sunt puțin mai scumpe. Se vând mai bine, fiindcă au alt gust, iar asta este foarte bine, fiindcă oamenii s-au obișnuit să cumpere produse autohtone”, a adăugat Presecan. 

Înainte de toate, pentru ca depozitul să poată fi construit pe strada Henri Coandă, este nevoie ca funcțiunea terenului să fie reglementată prin elaborarea Planului Urbanistic Zonal (PUZ). Sibienii interesați pot trimite observații și propuneri, până la data de 13 ianuarie, pe adresa Primăriei municipiului Sibiu din strada S. Brukenthal, nr. 2, pe adresa de e-mail pms@sibiu.ro sau la telefon 0269-208800 int. 896, cu privire la intenția de elaborare a PUZ-ului. Documentația poate fi analizată AICI. 

Ultima oră

Comentariul meu