câine abandonat de stăpân în fața propriei case. poliția l-a amendat cu 15.000 de lei pe proprietar (video)
foto Video Captura Video

Un câine care scheuna înfiorător de câteva ore la poarta unei case din Gherla a atras atenția trecătorilor. S-a întâmplat duminică, pe strada Gării, notează portalul de ziare.com.

O tânără care trecea prin zonă a încercat să ia legătura cu proprietarul, iar acesta i-a răspuns că nu-i mai trebuie câinele.

Un echipaj de la Poliția Locală, solicitat la fața locului, a încercat minute bune să discute cu aparținătorul. În cele din urmă, acesta a ieșit din casă și le-a spus că poate să ia câinele cine vrea, pentru că el nu îl mai ține.

O postare făcută pe rețelele sociale pe acest subiect s-a viralizat rapid. Un bărbat care și-a manifestat dorința de a prelua câinele s-a deplasat la adresa indicată și a dus patrupedul cu mașina acasă, într-un sat de lângă Gherla.

Polițiștii locali au întocmit un proces verbal și l-au sancționat pe proprietar pentru lăsarea în libertate a animalelor pe domeniul public.

ACTUALIZARE

Potrivit IPJ Cluj, la data de 7 ianuarie, polițiștii Biroului pentru Protectia Animalelor s-au sesizat din oficiu, în urma unor informații apărute în mediul online și s-au deplasat la fața locului.

Din verificările efectuate la acea locație a rezultat că exemplarul canin a fost adoptat de o femeie, aflându-se în afara pericolului.

În continuare, polițiștii efectuează activități pentru identificarea proprietarului animalului, cu scopul aplicării măsurilor legale.

YouTube video

Ultima oră

Comentariul meu