primăria pune la bătaie peste 12 milioane lei, ca să cumpere curent electric pentru sibiu și păltiniș. criteriul principal: prețul cel mai mic
foto: arhivă

Primăria cumpără energie electrică, pentru Sibiu și Păltiniș, pentru un an întreg și pune la bătaie 12,5 milioane de lei. Contractul va fi atribuit furnizorului care oferă cel mai mic preț. 

Primăria Sibiu cumpără energie electrică pentru perioada 01.03.2024 – 28.02.2025. Achiziția se va face de la un furnizor licențiat, care activează pe piața liberă la tarife negociate, astfel încât municipalitatea să poate reduce cheltuielile cu energia electrică prin încheierea unui contract de furnizare „în condiții economice avantajoase”. 

Potrivit caietului de sarcini, municipalitatea vrea să achiziționeze energie electrică la joasă tensiune pentru consum normal (clădiri administrative, locuințe de serviciu, instalații de semaforizare, camere de supraveghere video, fântâni arteziene, toalete publice, parcări) și pentru iluminat public, atât pentru municipiul Sibiu, cât și pentru Păltiniș. 

Consumul pentru 2024, estimat la 12,5 milioane de lei

Pentru anul 2024, pe o perioadă de 12 luni, este necesară achiziția unei cantități de energie de 11.400 MWh, la fel ca anul trecut. „Cantitatea de energie electrică, respectiv 11.400.000 kWh, solicitată pentru 12 luni, a fost estimată pe baza consumurilor de energie electrică înregistrate în anii 2022 și 2023 și previziunilor pentru necesarul suplimentar din anii 2024 și 2025. Cantitățile de energie electrică consumate lunar vor fi inegale, în funcție de consumurile înregistrate. În cazul în care cantitatea de energie contractată nu va fi consumată integral, până la încheierea duratei contractului, părțile pot conveni prelungirea duratei contractului, până la epuizarea întregii cantități contractate”, se arată în caietul de sarcini. 

Furnizorul va emite lunar facturi primăriei pentru fiecare categorie de locuri de consum, adică pentru iluminat public, clădiri administrative, locuințe de serviciu, instalații de semaforizare, camere de supraveghere video, fântâni arteziene, toalete publice, parcări și stații de încărcare electrice. 

Criteriul de atribuire a contractului este prețul cel mai scăzut de furnizare a energiei electrice, exprimat în lei/kWh. 

Ultima oră

Comentariul meu