lotul 2 al autostrăzii sibiu - pitești: lucrările întârzie să înceapă pentru că turcii de la mapa-cengiz nu au depus unele documente

Secțiunea 2 a Autostrăzii A1 Sibiu-Pitești, cel mai dificil tronson de autostradă contractat, este în pericol de întârziere. Contractul semnat cu asocierea turcă Mapa-Cengiz a prevăzut ca depunerea Proiectului pentru obținerea Autorizației de Construire (PAC) să se facă în 15 luni, dar la 31 decembrie 2023 nu există niciun semn al AC.

„Începem și cu sapa sau stăm doar cu Mapa? Așteptată cu sufletul la gură de o țară întreagă, Secțiunea 2 a Autostrăzii A1 Sibiu-Pitești ar trebui să vadă startul în teren în acest an, dar la noi nu e niciodată simplu”, transmite asociația.

Blocajul este cauzat de probleme birocratice, în special de accesul în păduri pentru forajele geotehnice. Aceste foraje au fost efectuate doar pe porțiunile de traseu unde nu sunt copaci.

Autoritățile și antreprenorul ar putea depăși această situație dacă ar identifica sectoarele unde proiectarea se poate livra și aproba în vederea autorizării parțiale și demarării lucrărilor în teren în 2024.

Un „miracol” dacă Autostrada Sibiu – Pitești va fi gata la timp

În lipsa documentelor necesare, lucrările nu pot începe, iar asociația critică problemele birocratice care împiedică acest lucru. Astfel, nu pot fi realizate forajele geotehnice în zonele împădurite, adică pe aproximativ o treime din traseu. Totuși, acestea au fost realizate în zonele în care copacii nu au reprezentat o problemă fizică sau legală.

Ultima oră

Comentariul meu