fc hermannstadt pierde primul amical din antalya, 2-4 cu elvețienii de la winterthur. s-a accidentat ionuț stoica (video)
Foto: IAM Sport

FC Hermannstadt a pierdut luni primul amical din Antalya, scor 2-4 (1-2) cu elvețienii de la FC Winterthur.

Winterthur este pe 7 în prima ligă din Elveția, într-o situație similară cu Sibiul și se bate tot pentru a prinde play-off-ul. Lângă președintele clubului, Dani Coman au apărut secunzii naționalei, Alexandru Radu, Jerry Gane și Florin Constantinovici, dar și  Daniel Pancu, selecționerul U21.

YouTube video

Golgheterul sibienilor, Daniel Paraschiv nu a jucat în acest amical, fiind nerefăcut după accidentarea musculară suferită în meciul din 21 decembrie, cu Sepsi. De asemenea, nu a a evoluat nici Dragos Iancu, care ar putea fi apt în câteva săptămâni.  În schimb, au evoluat cei doi jucători veniți în această iarnă, Opruț și N`Goma.

FC Hermannstadt a deschis scorul în minutul 13, după un corner bătut de Balaure, Neguț a deviat mingea și Sota a înscris din doi metri. Elvețienii au egalat imediat, în minutul 15 după ce un jucător a scăpat singur în careu cu Muțiu și a șutat imparabil. Winterthur a trecut în avantaj în minutul 33, după o centrare de pe stânga, încheiată cu o lovitură de cap din 8 metri a lui Zuffi. Jipa putea egala până la pauză, dar a ratat dintr-o situație ideală.

Imediat după pauză, la o fază prelungită de atac, Biceanu a prins un șut superb de la 20 de metri și sibienii au egalat, 2-2.  Elvețienii au primit penalty în minutul 58, după o intervenție în careu a lui Opruț și au fructificat lovitura de pedeapsă, trecând din nou în avantaj.  Căpitanul Ionuț Stoica s-a accidentat la gambă după ce alunecat în momentul unei degajări și a fost înlocuit. În minutul 75 au apărut nervii, după ce Murgia a fost faultat din spate și puțin a lipsit să nu se ajungă la o încăierare generală.

Sibienii au atacat, au avut ocazii, dar cei care au marcat au fost tot elvețienii, în minutul 82, o reușită superbă a lui Schneider, șut sub transversală din 10 metri. Astfel, Winterthur a câștigat testul cu FC Hermannstadt, scor 4-2, un meci în care defensiva sibiană a avut de suferit.

Pe 12 ianuarie, echipa lui Marius Măldărășanu va disputa ultimul amical din Antalya, contra azerilor de la Sumgayit PFC, care ocupă locul 4 în campionatul intern. Pe 13 ianuarie, sibienii încheie cantonamentul de la Lara și revin acasă.

FC Hermannstadt: Muțiu – Butean, Găman, Antoche, Opruț – Balaure, Sota, Jipa, Oroian – Neguț, Fonseca. Au mai jucat: Căbuz, Stoica, Bejan, Medina, D. Iancu, Murgia, Gândilă, Ciubotaru, N`Goma, Bucuroiu, Biceanu, G. Iancu, Mihart, Ayine.

Program FC Hermannstadt  sezon regular:

  • în deplasare, cu Universitatea Cluj (etapa 22)
  • pe teren propriu, cu FC Botoșani (etapa 23)
  • în deplasare, cu FC Voluntari (etapa 24)
  • pe teren propriu, cu Petrolul Ploiești (etapa 25)
  • în deplasare, cu Rapid București (etapa 26)
  • pe teren propriu, cu FCU Craiova (etapa 27)
  • în deplasare, cu Dinamo București (etapa 28)
  • pe teren propriu, cu Oțelul Galați (etapa 29)
  • în deplasare, cu CFR Cluj (etapa 30)

Ultima oră

Comentariul meu